Το τέλος του Τραμπισμού;

Του Γιώργου Σαξατέ

Οι Αμερικανικές εκλογές μπορεί να πελαγοδρομούν ακόμα, αλλά πώς αλλιώς θα μπορούσε να εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο ένας πρόεδρος όπως τον Ντόναλντ Τραμπ, που μας έκανε πολλές φορές να αναρωτηθούμε για το επίπεδο σκέψεις των Αμερικανών.
Έτσι για να ξέρετε δεν είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που το IQ του αμφισβητήθηκε, αλλά ίσως είναι ο πρώτος που πολιτεύτηκε τόσο αλλοπρόσαλλα και ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου απομακρύνεται (καθώς το σήριαλ της καταμέτρησης συνεχίζεται ενόσω γράφουμε αυτές τις γραμμές).
Ο άνθρωπος που αμφισβήτησε όσο κανένας την πανδημία του κορωνοϊού την ώρα μάλιστα που η χώρα του μετρά τα περισσότερα θύματα στον κόσμο, ο άνθρωπος που τόλμησε να ανεγείρει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για να σταματήσει την παράνομη μετανάστευση και υποσχέθηκε να κάνει και πάλι την Αμερική μεγάλη!!!
Γενικώς ο άνθρωπος αυτός καθιέρωσε έναν νέο θα λέγαμε τρόπο αντίκρισης των πραγμάτων γι’ αυτό και η λέξη Τραμπισμός στον τίτλος μας…
Ο Τραμπισμός, δυστυχώς διαδόθηκε και σε άλλα μέρη του κόσμου και στην Κύπρο, με χιλιάδες αρνητές της ύπαρξης της πανδημίας κάτι πολύ επικίνδυνο όπως αποδεικνύεται καθημερινώς.
Όλα αυτά τα «κατορθώματα» βέβαια του Ντόναλντ Τραμπ, δεν στάθηκαν ικανά να προσφέρουν μια άνετη νίκη στον Μπάιτεν ο οποίος δυστυχώς αποδείχτηκε πολύ λίγος ακόμα και γι’ αυτό τον αντίπαλο, απλά επειδή ο συμπαθής γεροντάκος στις κόντρες που είχε με τον Τραμπ δεν κατόρθωσε να τον αποδομήσει.
Ενώ λοιπόν όλος ο κόσμος εύχεται να χάσει ο Ντόναλντ Τραμπ, όλοι διανοούμενοι του κόσμου και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι φαίνεται να είναι μοιρασμένοι και το χειρότερο θα είναι να μην δώσουν ένα καθαρό αποτέλεσμα, μια καθαρή νίκη στον Μπάιτεν, ο οποίος απέτυχε δυστυχώς παταγωδώς να σταθεί επάξια απέναντι στον αντίπαλό του. Κάτι που θα έκανε πολύ εύκολα ένας νεότερος υποψήφιος με ξεκάθαρες απόψεις και ευστροφία και εξυπνάδα για να αντιμετωπίσει τον προκλητικό, άξεστο και αμόρφωτο Ντόναλντ Τραμπ.
Είναι λοιπόν φυσικό να αναρωτιέται κανείς εάν ο Τζο Μπάιτεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που θα παρουσιαστούν σε ένα κόσμο που έχει ταρακουνηθεί ως ο ηγέτης της απόλυτης υπερδύναμης και εάν ο Τραμπισμός θα εξακολουθήσει να υφίσταται ή θα σβήσει μαζί με τον εμπνευστή του…

Αφήστε μια απάντηση