Βόβορας: «Ήθελα ρεκόρ στα deflections για να τηλεφωνήσω στον Πιτίνο»

Στη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του στο αμυντικό κομμάτι και στα «deflections» απέδωσε τη νίκη επί της Φενερμπαχτσέ ο Γιώργος Βόβορας. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αστειεύτηκε μάλιστα λέγοντας πως «ήθελα να κάνουμε ρεκόρ για να πάρω τηλέφωνο τον κ. Ρικ Πιτίνο και να τον ενημερώσω. Δεν τα καταφέραμε, αλλά ήμασταν πολύ καλά, είχαμε πάνω από 30 και σίγουρα αυτό δείχνει την προσπάθεια που κάναμε στην άμυνα».

Αναλυτικά, ο Γιώργος Βόβορας σημείωσε: «Νομίζω ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, το αμυντικό μας κομμάτι και η διάθεση ήταν σε πολύ υψηλό βαθμό. Όταν καταφέρνεις μια ομάδα με το ταλέντο της Φενέρμπαχτσε να έχει λιγότερους από 20 πόντους ανά δεκάλεπτο για τρεις περιόδους, το “credit” πηγαίνει στην άμυνα. Άλλα δύο σημεία που δείχνουν τη νοοτροπία μας είναι τα ριμπάουντ (για ακόμη ένα παιχνίδι είχαμε τον έλεγχο στις δύο πλευρές του γηπέδου) και τα “deflections”. Είχα πει πριν από το παιχνίδι, στα αποδυτήρια, ο σκοπός μας θα πρέπει να είναι να κάνουμε ρεκόρ στα “deflections”. Τα δυόμιση χρόνια που τα μετράμε, θέλαμε να κάνουμε ρεκόρ. Ήθελα να κάνουμε ρεκόρ για να πάρω τηλέφωνο τον κ. Ρικ Πιτίνο και να τον ενημερώσω. Δεν τα καταφέραμε, αλλά ήμασταν πολύ καλά, είχαμε πάνω από 30 και σίγουρα αυτό δείχνει την προσπάθεια που κάναμε στην άμυνα».

Σε ερώτηση που του έγινε για την αναλογία των ασίστ (18) με τα λάθη (8) σημείωσε πως «αυτό είπα στους παίκτες είναι ότι κρατάμε την πρόκληση με τα “deflections”. Είχαμε καλή αναλογία με καλή κυκλοφορία και δημιουργία. Χάσαμε τον Ιωάννη (σ.σ. Παπαπέτρου), αλλά διαβάσαμε πολύ καλά την άμυνα της Φενέρμπαχτσε. Το πώς αντιμετώπισε τον Νεμάνια, τα close out και πού έδωσε βοήθειες».

Τέλος, σημείωσε πως «αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή είναι να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δουλεύουμε πολύ καλά από την πρώτη μέρα, χτίζουμε κάτι ομαδικό, σε άμυνα και επίθεση. Αυτό που λέμε είναι να βλέπουμε ως μια μικρή πρόκληση κάθε αγώνα και κάθε προπόνηση. Έχουμε τη νοοτροπία που θέλουμε. Δεν καταφέραμε κάτι απόψε, αλλά δείχνουμε ποιος θα είναι ο δρόμος μας για τη συνέχεια».

Ο MVP του αγώνα, Νεμάνια Νέντοβιτς, σημείωσε 28 πόντους με «βροχή» από τρίποντα και μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε στην κάμερα της NOVA: «Νιώθω υπέροχα. Έπρεπε να βγω μπροστά και με βοήθησαν και τα υπόλοιπα παιδιά σ’ αυτό. Παίξαμε καταπληκτική άμυνα. Ο Παπαπέτρου είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι για τον Παναθηναϊκό. Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά με την εμφάνιση που έκανα, κυρίως όμως με τη νίκη της ομάδα μας».

Αφήστε μια απάντηση