Πάει Βρυξέλλες και ενημερώνει για Βαρώσια ο Αναστασιάδης

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν, ανάμεσα σε άλλα, η επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού, οι σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου, η Κλιματική Αλλαγή, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Αφρικής.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις και έκνομες ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες την 1η και 2 Οκτωβρίου η σύνοδος καταδίκασε έντονα τις παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας καλώντας την Τουρκία να απέχει από παρόμοιες ενέργειες στο μέλλον, κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Ωστόσο η Τουρκία παρά την έντονη καταδίκη και με στόχο να βοηθήσει τον εκλεκτό της να κερδίσει τις εκλογές στα Κατεχόμενα προχώρησε στις 6/10 σε ανακοινώσεις στην Άγκυρα στην παρουσία Τατάρ – Ερντογάν για άνοιγμα της παραθαλάσσιας ζώνης στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύει στις Βρυξέλλες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.

Αφήστε μια απάντηση