Συνεχίζεται ο σάλος γύρω από τις αποκαλύψεις του Al Jazeera

Οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, με επιστολή τους στον Γενικό Εισαγγελέα, καταγγέλλουν παγίδευση και καταγραφής δεδομένων με κρυφές κάμερες από υπό κάλυψη ερευνητές οι οποίοι έφθασαν στην Κύπρο και τους συστήθηκαν ως δήθεν επενδυτές, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεση τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή, ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για διερεύνηση των ισχυρισμών των τεσσάρων ατόμων, ενώ στο μικροσκόπιο των ανακριτών βρίσκεται το βίντεο, το οποίο θα εξεταστεί στα πλαίσια της διερεύνησης των ισχυρισμών των παραπονούμενων.
H Αστυνομία δεν έχει οποιεσδήποτε άλλες οδηγίες από τη Νομική Υπηρεσία, για ποινική διερεύνηση σε σχέση με τα όσα καταγράφονται και αναφέρονται στο βίντεο αναφορικά με τον τρόπο που φαίνεται να συζητήθηκε η παραχώρηση πολιτογράφησης σε υποτιθέμενο επενδυτή.
Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς των εμπλεκομένων πως προέβησαν σε καταγγελία τόσο στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο όσο και στην ΜΟΚΑΣ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ανέφερε πως «όντως ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζιης είχε τηλεφωνήσει στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και οι λειτουργοί του είπαν πως είναι θέμα Αστυνομίας και απευθύνθηκε στη ΜΟΚΑΣ και ανέλυσε το τι είχε γίνει». Η καταγγελία είχε γίνει στις 29 Οκτωβρίου 2019.
Ερωτηθείς ο κ. Ιωαννίδης εάν ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος θα διεξάγει έρευνα, ανέφερε πως σίγουρα θα γίνει έρευνα από την νέα ηγεσία, καθώς στις 15 Οκτωβρίου είναι οι εκλογές,  εξέφρασε όμως τη θέση πως η Αστυνομία θα πρέπει να διεξάγει ποινική έρευνα αφού της δοθούν σχετικές οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Αφήστε μια απάντηση