Πολυδύναμο Κέντρο Δήμου Πάφου

Εντάχθηκε επίσημα ως συγχρηματοδοτούμενο έργο από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ε.Ε. συνολικής δαπάνης €3,8 εκατομμυρίων

Ακόμη ένα μεγάλο και πρωτοποριακό έργο του Δήμου Πάφου εντάχθηκε επίσημα ως συγχρηματοδοτούμενο από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με τη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης ( Γ.Δ. ΕΠΣΑ) την απόφαση ένταξης του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Πάφου στα συγχαρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο έργα.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση, το Πολυδύναμο Κέντρο συνολικής δαπάνης 3,8 εκατ. ευρώ, είναι το πρώτο στο είδος που υλοποιείται στον Δήμο Πάφου και δημιουργείται για να στεγάσει και να συνενώσει μονάδες κοινωνικής φροντίδας και κοινωνικά προγράμματα, σύμφωνα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Το Κέντρο θα δραστηριοποιείται στον ευαίσθητο τομέα της πρόνοιας και θα λειτουργεί προγράμματα σύγχρονης πολιτικής για παιδιά και ηλικιωμένους. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται συγχρόνως η εναρμόνιση και συμφιλίωση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής της σύγχρονης γυναίκας, διευκολύνοντας έτσι την ένταξη ή επανένταξή της στην αγορά εργασίας.
Η ανέγερση του Κέντρου έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και την προσεχή Τρίτη ξεκινά η επίπλωση, ενώ ολοκληρώνεται εντός των προσεχών ημερών και η διαδικασία πρόσληψης του απαραίτητου προσωπικού, ώστε το Κέντρο να αρχίσει τη λειτουργία του εντός του Οκτωβρίου.

Αφήστε μια απάντηση