Ισονομίες

Του Γιώργου Σαξατέ

Πολλές φορές αναρωτήθηκα πώς είναι δυνατόν όλοι οι νόμοι αυτού του κράτους και άλλων παρόμοιων δηλαδή, εφαρμόζονται πάντα κατά γράμμα, μόνο όταν πρόκειται να πλήξουν του απλούς πολίτες, ενώ όταν πρόκειται για επώνυμους, πάντα βρίσκεται κάποιο παραθυράκι!!!
Για παράδειγμα στον Ακάμα όπου έχουν περιουσίες ένα σωρό φτωχοί άνθρωποι. Φτωχοί βέβαια γιατί η περιοχή έχει τεθεί κάτω από ειδικό καθεστώς προστασίας με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να μην μπορούν αν αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους, για να προστατεύσουμε το περιβάλλον.
Την ίδια ώρα όμως, σε περιοχές εξίσου σημαντικές όπως οι Θαλασσινές Σπηλιές, όπου τη γη αγόρασαν μεγαλόσχημοι, κατάφεραν να κτίσουν ολόκληρες επαύλεις τις οποίες μοσχοπούλησαν κόντρα σε κάθε νόμο που υπάρχει, ζώνες προστασίας της παραλίας, περιοχές μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας κ.λ.π., και όλα αυτά παρά τις όποιες αντιδράσεις σημειώθηκαν…
Θέλει η Πάφος να αποκτήσει αξιόλογες παραλίες κατασκευάζοντας κυματοθραύστες, σε μια περιοχή όπου κτίστηκαν μόνο ξενοδοχεία, με άδειες κανονικά και λειτουργούν εδώ και χρόνια. Πρόκειται για το παραλιακό μέτωπο Πάφου Γεροσκήπου από το ξενοδοχείο Φαέθων μέχρι τα Δημοτικά Μπάνια στο Δήμο Πάφου.
Όχι λένε οι αρμόδιοι γιατί υπάρχουν φυτείας Ποσειδώνια (φύκια) σε κάποια σημεία, ενώ στην παραλία του Φαέθων μπορεί να υπάρχουν (ή υπάρχει) στη θάλασσα το αρχαίο λιμάνι.
Την ίδια στιγμή όμως δίνει το αρμόδιο Υπουργείο τη συγκατάθεσή του να κτιστούν δύο πύργοι και ένα ξενοδοχείο πάνω στην αρχαία Ιεροκηπία, τα κατάλοιπα της οποίας εντοπίστηκαν ήδη και πριν καν τελειώσει η ανασκαφή.
Εντελώς συμπωματικά το τεμάχιο ανήκει στην εκκλησία!!!
Θέλει η Πάφος να αναπτύξει τον τουρισμό κρουαζιέρας και επιθυμεί την κατασκευή προβλήτας που θα εξυπηρετεί κρουαζιερόπλοια ώστε να μπορούν αν αγκυροβολούν στην Πάφο…
Όχι λέει η αρμόδια Υπουργός, όταν εξαντλήθηκαν όλα τα επιχειρήματά της, γιατί χρειάζεται και ειδική μελέτη για την προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αφού πιθανόν να υπάρχουν εντός της θαλάσσιας περιοχής αρχαιότητες!!!
Επιτέλους όλοι αυτοί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις δεν πρέπει κάποτε να λογοδοτήσουν;
Πότε τελικά και πώς εφαρμόζονται οι νόμοι;
Πού είναι ο Γενικός Ελεγκτής και ο Γενικός Εισαγγελέας;
Μέχρι πότε θα μας δουλεύουν και θα βάζουν από το παράθυρο όσους θέλουν να εξυπηρετήσουν, με τις αποφάσεις τους τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους;

Αφήστε μια απάντηση