Να μοιραστούμε το όραμα…

Του Γιώργου Σαξατέ

Για πολλά χρόνια η Πάφος πελαγοδρομούσε χωρίς όραμα και αυτό ήταν κάτι που στοίχισε στην ανάπτυξη της, αφήνοντάς την πολύ πίσω από την πρόοδο.
Μετά τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και τις περιπέτειες που έζησε η τοπική αρχή και κοινωνία, η Πάφος όχι μόνο ξεχώρισε, αλλά έβαλε γυαλιά σε όλες τις άλλες πόλεις, δείχνοντας ότι η στασιμότητα των προηγούμενων χρόνων οφειλόταν απλά στην έλλειψη αποφασιστικότητας και οράματος.
Εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την επιλογή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017, άντλησε κονδύλια και εκτέλεσε έργα τα οποία για χρόνια παρέμεναν επί χάρτου και προχώρησε και σε άλλους σχεδιασμούς κτίζοντας τις βάσεις για την πόλη του μέλλοντος, μια πόλη για την οποία οι Παφίτες είναι και θα είναι ακόμη περισσότερο στο εγγύς μέλλον περήφανοι.
Σε όλη αυτή την πορεία η μικρή Πάφος απέδειξε ότι διαθέτει και όραμα αλλά και ικανό ανθρώπινο δυναμικό για να φέρει σε πέρας κάθε έργο όσο δύσκολο και να είναι αυτό.
Δεν τα γράφω όλα αυτά για να επαινέσω, κανέναν προσωπικά αν και κάποιοι ιδιαίτερα αξιωματούχοι και υπάλληλοι της τοπικής αρχής θα το άξιζαν, παρά για να καταλάβει ο καθένας ότι μπορεί να διαφωνούμε με τον τρόπο που θα επιτύχουμε την πρόοδο και ανάπτυξη της πόλης μας αλλά ούτε στιγμή δεν θα πρέπει να βάζουμε εμπόδια σε αυτήν γιατί δεν μας αρέσει ο τρόπος που το πετύχαμε.
Άλλωστε τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται αλλά τα έργα μένουν και μένουν για όλους.
Η Πάφος σήμερα έχει ένα όραμα και αυτό το βλέπουμε πλέον καθημερινά. Ας το μοιραστούμε και ας αγωνιστούμε όλοι για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, χωρίς μουρμούρα και γκρίνια.
Τα προσωπικά συμφέροντα και οι φιλοδοξίες αυτών που ασχολούνται προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν και ούτε και με πειράζει εάν με την υλοποίηση του οράματος όλων μας πετύχουν και τους δικούς τους προσωπικούς στόχους και φιλοδοξίες.
Ξεκάθαρα λοιπόν τα προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες του καθενός δεν μας συγκινούν από τη στιγμή που δεν μπαίνουν εμπόδιο σε όσα ως Παφίτες ονειρευόμαστε για την πόλη μας.
Στοχοπροσύλωση λοιπόν στο όραμα το οποίο με κάθε τρόπο θα πρέπει να είναι κοινό για όλους ή τουλάχιστον για την πλειοψηφία των δημοτών…

Αφήστε μια απάντηση