Δυσαρέσκεια ΚΕ για επιστροφή καταδικασθέντα αστυνομικού στο Σώμα

Ο Αστυνομικός φυλακίστηκε για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας και επέστρεψε στο Σώμα μετά την αποφυλάκισή του

Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, αναφορικά με την υπόθεση που αφορά Αστυνομικό που μετά την αποφυλάκισή του σε σχέση με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας επέστρεψε στο Σώμα.

Όπως δήλωσε ο κ. Κούσιος στην εκπομπή Alpha Καλημέρα:

Κανένας μας δεν είναι ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη. Θα ήταν προτιμότερο να είχαν ληφθεί πολύ έγκαιρα τα οποιαδήποτε μέτρα αν μπορούσαν να ληφθούν. Σίγουρα δεν μας ικανοποιεί το γεγονός ότι ένας καταδικασθέντας για αυτού του είδους έγκλημα έχει επιστρέψει στην Αστυνομία. Όμως όπως έχω πληροφορηθεί έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες της πειθαρχικής διαδικασίας και θα πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα τους”.

Συνεχίζοντας ο κ. Κούσιος δήλωσε ότι “χωρίς απόφαση στην πειθαρχική διαδικασία δεν είναι πολλά που μπορεί να κάνει η Αστυνομία και θα ήταν παράνομο αν ο αστυνομικός χωρίς απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου απομακρυνόταν από την Αστυνομία, παρά ταύτα σίγουρα δεν μας ικανοποιεί η εξέλιξη”.

Γιατί επέστρεψε στο Σώμα

Θυμίζουμε ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου μιλώντας την Πέμπτη στο ΚΥΠΕ ανέφερε ότι «εναντίον του συγκεκριμένου μέλους μας, εκκρεμεί δικαστική διαδικασία ενώπιον τριμελούς πειθαρχικής επιτροπής για το πειθαρχικό αδίκημα της καταδίκης σε ποινικό αδίκημα» και πρόσθεσε ότι η τριμελής επιτροπή αποτελείται από δύο λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας και ένα Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας.

«Τον τελικό λόγο, τόσο για τον χειρισμό της πειθαρχικής υπόθεσης, όσο και για το αποτέλεσμα, τον έχει η αναφερόμενη ανεξάρτητη επιτροπή», ανέφερε.

Όσον αφορά στο θέμα της επιστροφής του μέλους της Αστυνομίας στα καθήκοντά του, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «ζητήθηκε γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία κατά πόσο θα έπρεπε να τεθεί εκ νέου σε διαθεσιμότητα» και πρόσθεσε ότι «σε απάντησή της, ημερομηνίας 24/06/2020, αναφέρει ότι οποιαδήποτε απόφαση για να τεθεί σε διαθεσιμότητα το συγκεκριμένο μέλος μας, δεν θα μπορούσε να είναι δικαιολογημένη, σύμφωνα με τις αρχές του Διοικητικού Δικαίου».

Τέλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε στο ΚΥΠΕ ότι, «το μέλος μας μετά την αποφυλάκισή του, ανέλαβε καθήκοντα, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Αφήστε μια απάντηση