Μανία με τους εξοπλισμούς

Του Γιώργου Σαξατέ

Δεν μπορώ να καταλάβω την μανία που έχει πιάσει πολλά διαδικτυακά κυρίως μέσα ενημέρωσης τον τελευταίο καιρό που ασχολούνται συνεχώς με τους εξοπλισμούς που προτίθεται η πρέπει να κάνει κυρίως η Ελλάδα ενόψει της τουρκικής απειλής.
Εντάξει κάθε κράτος έχει δικαίωμα να εξασφαλίζει εκείνα τα οπλικά συστήματα που να του επιτρέπουν να αμυνθεί, έναντι οποιασδήποτε απειλής και από αυτά δεν εξαιρούνται ούτε η Κύπρος, ούτε και η Ελλάδα.
Είναι ανάγκη όμως να γίνεται αυτό καθημερινά αντικείμενο του κάθε σχετικού ή άσχετου;
Πρέπει να παρελαύνουν καθημερινά στα ΜΜΕ τα οπλικά συστήματα που μπορεί να αποκτήσουν οι χώρες μας έναντι της τουρκικής απειλής;
Πού είναι η σοβαρότητα και η μυστικότητα που πρέπει να διέπει τέτοιου είδους ενέργειες, από την στιγμή μάλιστα που όλοι πλην ελαχίστων μας έχουν στην μπούκα και ψάχνουν ευκαιρίες για να μας φορτώσουν τις ευθύνες για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο;
Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι οι πυλώνες σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο και ως τέτοιες πρέπει να παρουσιάζονται και όχι να φτιάχνουμε καθημερινά σενάρια πολέμου και να παρουσιάζουμε όπλα με τα οποία θα κατατροπώσουμε τους Τούρκους.
Αυτά θα πρέπει να γίνονται με κάθε σοβαρότητα και μυστικότητα, ώστε να μην προκαλούν, αλλά να καθιστούν αξιόμαχες τις ένοπλες δυνάμεις χωρίς τυμπανοκρουσίες και πανηγύρια.
Εάν χρειαστεί που ελπίζουμε να μην χρειαστεί πρέπει να έχουν γνώση η φύλακες και όχι ο κάθε άσχετος για το τι και πώς πρέπει να ενεργήσουμε και οι όποιοι εξοπλισμοί πρέπει να γίνονται μετά από σοβαρή μελέτη των αναγκών από ειδικούς και όχι από πολεμοχαρείς, ανίδεους που διατυμπανίζουν ακόμα και την παραγωγή της τελευταίας σφαίρας από την πλευρά μας.
Όλα αυτά προς γνώσιν και συμμόρφωση και καλά κάνουν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες οι οποίοι δεν δίνουν τροφή και δεν σχολιάζουν τέτοιου είδους δημοσιεύματα.
Ελπίζουμε ότι επιτέλους θα συμπεριφερθούμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο σοβαρότατο αυτό θέμα και δεν θα συνεχιστεί η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν πολλά ΜΜΕ την συγκεκριμένη κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση