«Αρπάζουν» τ/κ περιουσίες στη Γεροσκήπου

Επιτήδειοι πείθουν Τουρκοκύπριους να τους πωλήσουν προνομιακά τεμάχια καταγγέλλει ο Μ. Παυλίδης

Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη στο Radio Cosmos o Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης αποκαλύπτοντας ότι ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών πριν να είναι πολύ αργά. Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι επιτήδειοι επιχειρούν να βάλουν χέρι σε τουρκοκυπριακές περιουσίες μεγάλης αξίας στην Γεροσκήπου.
Πρόκειται για προνομιακά τεμάχια τόσο στην οικιστική, όσο και στην τουριστική περιοχή, κάποια από τα οποία είναι εκμισθωμένα στον Δήμο και αξιοποιούνται για κοινωφελείς σκοπούς. Ωστόσο όπως κατάγγειλε o Δήμαρχος Μιχάλης Παυλίδης, κάποιοι επιτήδειοι και μεσάζοντες προσεγγίζουν Τουρκοκύπριους ιδιοκτήτες και προσπαθούν να τους πείσουν να τους τα πωλήσουν προκειμένου να τα αξιοποιήσουν οι ίδιοι.
Ο κ. Παυλίδης αποκάλυψε ότι για το θέμα ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού Εσωτερικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του το θέμα βγήκε στην επιφάνεια όταν ο Δήμος προσπάθησε να αποκτήσει τ/κ παραλιακό τεμάχιο για να το αξιοποιήσει ως χώρο στάθμευσης. Στην περιοχή της Γεροσκήπου όπως και στις γειτονικές κοινότητες Αχέλειας – Κολώνης- Τίμης και Μανδριών υπήρχαν αρκετές τ/κ περιουσίες. Μέρος αυτών των περιουσιών παραχωρήθηκε σε πρόσφυγες ή στις τοπικές αρχές. Υπήρχαν όμως και τεμάχια τα οποία έμειναν αναξιοποίητα και κάποια άλλαξαν χέρια και έγιναν επαύλεις και διαμερίσματα. Ανάλογη δραστηριότητα αναπτύσσεται και σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές της Πάφου και του διαμερίσματος της Πόλης Χρυσοχούς.

Υποσχέσεις

Σε συνάντηση του Δημάρχου Γεροσκήπου με τον Υπουργό Εσωτερικών την Τρίτη συζητήθηκαν τα αιτήματα του Δήμου τα οποία στηρίζονται και από το Υφυπουργείο Τουρισμού. Πρόκειται κυρίως για τον σχεδιασμό της δημιουργίας αθλητικών υποδομών για την προσέλκυση αθλητικού τουρισμού. Ο Δήμος διαθέτει ήδη στάδιο ποδοσφαίρου, στίβο, κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων και κλειστό αθλητικό κέντρο. Εδώ και χρόνια ο Δήμος διεκδικεί χαλίτικη γη 100 σκαλών για την κατασκευή 10 γηπέδων ποδοσφαίρου, 6 γηπέδων αντισφαίρισης και πίστες ποδηλασίας. Το εμπόδιο μέχρι τώρα για την προώθηση αυτού του σχεδιασμού ήταν η δέσμευση της γης για την περιβόητη ανάπτυξη της Eden City που προωθούσε ο Αρχιεπίσκοπος η οποία πλέον δεν υφίσταται. Ο κ. Παυλίδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την συνάντηση καθώς όπως είπε το Υπουργείο Εσωτερικών δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων να εντάξει την ανάπλαση του ιστορικού πυρήνα στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν το 2021. Σε καλό δρόμο βρίσκεται επίσης η επέκταση του του Βόρειου παρακαμπτήριου η τροποποίηση της πολεοδομικής άδειας για το έργο της κάτω Βρύσης και η υλοποίηση του σχεδιασμού για την 2η και 3η φάση ανάπλασης της κεντρικής λεωφόρου Μακαρίου.

Αφήστε μια απάντηση