Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ανακοινώνει uποτροφίες 50% στον τομέα του Τουρισμού

Σε συναφή με τον κλάδο μεταπτυχιακά προγράμματα, σε συνεργασία με τον ΠΑΣΥΞΕ και τον ΠΑΣΥΔΙΞΕ

Σε συνέχεια επικοινωνίας και διαβουλεύσεων με εκπροσώπους της Τουριστικής Βιομηχανίας, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus με αντιπροσώπους του Παγκύπριoυ Συνδέσμου Ξενοδόχων και του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Προέδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, ο Πρύτανης και επιφανείς ακαδημαϊκοί του κλάδου Τουριστικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν καίρια και βασικά ζητήματα της βιομηχανίας του τουρισμού με κοινή  παραδοχή ότι ο τομέας του Τουρισμού διανύει μια από τις πιο δύσκολες κρίσεις, ως επακόλουθο της πανδημίας. Το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus έχοντας  αναπτύξει διαχρονικά μια σημαντική σχέση και αλληλεπίδραση με τους εκπροσώπους του τομέα του τουρισμού, εξέφρασε την επιθυμία να στηρίξει  τους επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας (μέλη του ΠΑΣΥΞΕ καιΠΑΣΥΔΙΞΕ), οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν στην ακαδημαϊκή τους εξέλιξη, προσφέροντας πλάνα υποτροφιών στα προγράμματα σπουδών του.

Σε πνεύμα ομοφωνίας και συναντίληψης συμφωνήθηκε πως οποιαδήποτε στρατηγική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, θα πρέπει αναντίρρητα να περιέχει και πρακτικούς τρόπους αναβάθμισης της γνώσης και εμπειρίας του ανθρώπινου δυναμικού της βιομηχανίας, ώστε ο τομέας να καταστεί πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με άλλους προορισμούς, ειδικότερα σε γειτονικές χώρες.

Συγκεκριμένα το UCLan Cyprus θα προσφέρει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διεθνούς Τουρισμού, Φιλοξενίας και Διοργάνωσης Εκδηλώσεων (ΜΑ Internshipin International Tourism, Hospitality and Event Management) σε όλα τα μέλη του κλάδου, με  υποτροφία ύψους 50% και τελικά δίδακτρα €5.250 (αρχικά δίδακτρα €10,500) για όλη τη διάρκεια του προγράμματος για εισδοχή τον Οκτώβριο 2020*.

Η παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες των επαγγελματιών του τομέα και προσφέρεται με ευέλικτη φοίτηση.

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, κύριος Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης χαιρετίζει την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιου επιπέδου προγράμματα τα οποία συμβάλλουν στην αναβάθμιση του Ξενοδοχειακού και ευρύτερα του Τουριστικού Προϊόντος της χώρας μας, αφού οι απόφοιτοι τέτοιων σπουδών αποτελούν και τους πρεσβευτές αυτού».

Ο κ. Μάριος Έλληνας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων και Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Golden Bay στην Λάρνακα συγχάρηκε το Πανεπιστήμιο για την ενέργειά του και δήλωσε ότι «είναι μια ευκαιρία για τα στελέχη της Τουριστικής Βιομηχανίας να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους, ειδικά αυτή την εποχή που η Τουριστική Bιομηχανία βρίσκεται σε σχεδόν παντελή απραξία και διαθέτουν μπόλικο ελεύθερο χρόνο. Εκ των πραγμάτων, δεν αναμένεται επανεκκίνηση του τουρισμού και της οικονομίας τουλάχιστον πριν την άνοιξη 2021 στην καλύτερη περίπτωση και θα ήταν πολύ χρήσιμο αν τα στελέχη αξιοποιούσαν τον χρόνο τους  για βελτίωση των γνώσεών τους και ακαδημαϊκών τους προσόντων ούτως ώστε όταν επανεκκινήσει η βιομηχανία να τους βρει προετοιμασμένους και βελτιωμένους».

Για οποιεσδήποτε απορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα εισδοχής φοιτητών του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, στο τηλέφωνο 24694000 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση admissions@uclancyprus.ac.cy

*Διευκρινίζεται ότι η πιο πάνω προσφορά ισχύει εφόσον πληρούνται τα κριτήρια εισδοχής του Πανεπιστημίου.

Αφήστε μια απάντηση