Πολεμολαγνεία

Του Γιώργου Σαξατέ

Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω την μανία ορισμένων συνανθρώπων μας να επιθυμούν τον πόλεμο και να χαίρονται κάθε φορά, που οι καταστάσεις είναι τέτοιες που ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν φαίνεται αδύνατον.

Το τελευταίο διάστημα με την προκλητικότητα της Τουρκίας να ανεβαίνει επίπεδα και την αντίδραση της Ελλάδας να είναι σθεναρότερη, οι πολεμολάγνοι ξεσαλώνουν καθημερινά μέσω ειδικά του διαδικτύου.

Και άντε να κάνουν εκτιμήσεις να αναφέρονται σε οπλικά συστήματα και τακτικές που θα κατατροπώσουν τον Ερντογάν και τον κάθε εχθρό μας.

Όλοι αυτοί βέβαια δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τρέξουν στην πρώτη γραμμή αν ω μη γένοιτο χρειαστεί κάτι τέτοιο γιατί η πείρα μας από τέτοιους ψευτοπαλλικαρισμούς άλλα μας λέει…

Πόσο δύσκολο δηλαδή είναι να καταλάβουν όλοι αυτοί ότι ακόμα και όταν αυτό είναι αναπόφευκτο ο πόλεμος είναι κατάρα.

Είναι η εκδήλωση που κάνει τον άνθρωπο να δείχνει τον χειρότερό του εαυτό και η ανθρωπότητα έχει υποφέρει και υποφέρει ακόμα από τους πολέμους όπου και να γίνονται.

Ο πόλεμος θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση σε κάθε πρόβλημα και αφού εξαντληθούν όλα τα άλλα σενάρια και όχι το πρώτο.

Αλλιώς θα είμασταν όλοι Ερντογάν και άλλοι δικτάτορες πολεμοχαρείς οι οποίοι δεν είχαν καλό τέλος ούτε αυτοί αλλά δυστυχώς ούτε και οι λαοί που εκπροσωπούσαν ή εκπροσωπούν.

Ναι θα πολεμήσουμε να χρειαστεί για να υπερασπίσουμε τα ιδεώδη, την πατρίδα μας και τις οικογένειές μας αλλά δεν επιδιώκουμε σε καμιά περίπτωση τον πόλεμο, πόσο δε μάλλον όταν είμαστε οι αδύνατη πλευρά, αυτή που υπέφερε και υποφέρει ακόμα από αλόγιστες πράξεις άτι τέτοιων ψευτοπαλικαράδων που αιματοκύλησαν την Κύπρο και έντυσαν στα μαύρα χιλιάδες οικογένειες.

Είμαστε Έλληνες, απόγονοι ανθρώπων που ανακάλυψαν τη δημοκρατία, που μεγαλούργησαν πνευματικά και έδωσαν τα φώτα τους για μια ειρηνική πολιτισμένη κοινωνία…

Σκοπός μας είναι να κτίζουμε και όχι να καταστρέφουμε και ο πόλεμος ο κάθε πόλεμος μόνο την καταστροφή φέρνει και στους νικητές και στους ηττημένους…

Αφήστε μια απάντηση