Η Sony στην Κύπρο…

Η Sony Pictures Animation υπέγραψε συμφωνία με το RISE με έδρα την Κύπρο για τεχνολογικές καινοτομίες

Η Sony Pictures Animation (SPA), το βραβευμένο με Academy-Award® στούντιο πίσω από την ταινία “Spider-Man: Into the Spider-Verse” υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το Ερευνητικό Κέντρο στα Διαδραστικά Μέσα, στα Ευφυή συστήματα, και στις Αναδυόμενες Τεχνολογίες – RISΕ με έδρα την Κύπρο, για την εξερεύνηση τεχνολογικών καινοτομιών με σκοπό την ενίσχυση της δημιουργικής διαδικασίας κατά την παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ από το RISE, η Sony Pictures Animation και το Κέντρο Αριστείας θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα βοηθήσει στα αρχικά στάδια παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του εικονογραφημένου σεναρίου.
Κατά τη φάση προ-παραγωγής κινουμένων σχεδίων, οι καλλιτέχνες είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων εικονογραφημένων πάνελ, τα οποία είναι κρίσιμα για την παρουσίαση της ιστορίας μιας ταινίας, μέσω των οποίων επικοινωνούν οπτικά τις ιδέες τους και διευκολύνουν την επεξεργασία του βασικού σεναρίου και επιμέρους σκηνών πριν προχωρήσουν στην παραγωγή.
Μέσω της συνεργασίας, το RISE θα συνεισφέρει υψηλού επιπέδου ερευνητές με εξειδίκευση στους τομείς των Γραφικών με Υπολογιστή και Μηχανικής Μάθησης, οι οποίοι σε συνεργασία με την τεχνική ομάδα της Sony Pictures Animation θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα επιτρέψουν στους καλλιτέχνες να είναι γρηγορότεροι και πιο αποτελεσματικοί κατά τη δημιουργία εικονογραφημένων σεναρίων, για ταινίες και σειρές.
`Οπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, και τα δύο μέρη θα συνδυάσουν την τεχνική τους εμπειρία σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός συνόλου πρωτότυπων εργαλείων τα οποία θα χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνικές τρισδιάστατων γραφικών και Μηχανικής Μάθησης που θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στη βιομηχανία, ενδυναμώνοντας τους καλλιτέχνες μειώνοντας τον χρόνο επανάληψης και επιτρέποντάς τους ταυτόχρονα να επικεντρωθούν στο δημιουργικό κομμάτι.
Ο Γιώτης Κατσαμπάς, Διευθυντής Τεχνολογίας της Sony Pictures Animation, δήλωσε πως στόχος είναι να δημιουργηθεί τεχνολογία που θα επιτρέπει στους καλλιτέχνες να είναι πιο δημιουργικοί και αυτό γίνεται με την εισαγωγή έξυπνων εργαλείων που επιτρέπουν στους καλλιτέχνες να εξερευνήσουν δημιουργικές ιδέες με τρόπους που δεν ήταν πρακτικοί ή ακόμη και δυνατοί στο παρελθόν.
Ο Γιώργος Χρυσάνθου, Διευθυντής Έρευνας του RISE δήλωσε πως η συνεργασία με την SPA, ένα από τα πιο δημιουργικά στούντιο κινουμένων σχεδίων στον κόσμο, ταυτίζεται με τον θεμελιώδη στόχο του RISE, δηλαδή την μετατροπή ιδεών από τα ερευνητικά εργαστήρια σε καινοτόμες και πρακτικές λύσεις για τον πραγματικό κόσμο.
Το RISE είναι πολύ προσηλωμένο σε αυτό το στόχο και έχει να προσφέρει τις δεξιότητες και την εξειδίκευση στους τομείς των Γραφικών με Υπολογιστές, Κινησιογραφίας, Υπολογιστικής Όρασης και Μηχανικής Μάθησης, δήλωσε ο Δρ. Παναγιώτης Χαραλάμπους, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του RISE V-EUPNEA: Living, Breathing Virtual Worlds, που ηγείται αυτών των προσπαθειών, σε στενή συνεργασία με τους επικεφαλής των ερευνητικών ομάδων του RISE Dr. Alessandro Artusi (Ερευνητική ομάδα DeepCamera) και Δρ. Βασίλη Βασιλειάδη (Ερευνητική ομάδα LEAR).

Αφήστε μια απάντηση