Η ομόφωνη ψήφιση νόμων στις προθέσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης

Η Υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη σε δήλωση μετά τη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών, εξεδήλωσε την πρόθεση της για εξασφάλιση όπου είναι δυνατόν ομοφωνίας στα νομοσχέδια και κανονισμούς που καταθέτει το Υπουργείο προς ψήφιση σε νόμους και έγκριση αντίστοιχα.

Εξέφρασε επίσης τη βούληση της για πολύ στενή συνεργασία της Βουλής με το Υπουργείο της.

Πρόσθεσε πως έγινε σημαντική δουλειά από τους προκατόχους της, Ιωνά Νικολάου και Γιώργο Σαββίδη στον τομέα της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι συνεχίζουν να εκκρεμούν πολλά νομοσχέδια ενώπιον της Επιτροπής. Δήλωσε δε ότι πρόθεση της είναι να τα διευρύνει να «περάσει» κατά τρόπο που να γίνει το έργο που θα παραχθεί στον τομέα της δικαιοσύνης και της δημόσια τάξης όσο το δυνατόν πιο αξιόλογο μπορεί.

Αναφερόμενη στη δημόσια τάξη, η κ. Γιολίτη  είπε ότι «πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική λειτουργούν με τον αναμενόμενο τρόπο και ότι το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη είναι δυνατό».

Περαιτέρω ανέφερε ότι αποκόμισε εξαιρετική εντύπωση από τα στελέχη του Υπουργείου της τα οποία τη στηρίξουν, τονίζοντας ότι «έχουμε σημαντική δουλειά να κάνουμε στον τομέα της δικαιοσύνης».

Δήλωσε επίσης την πρόθεση της να αναζητά και να βρίσκει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, επειδή όπως επεσήμανε στα μεγάλα θέματα της δικαιοσύνης δεν υφίσταται πολιτική χροιά και ως εκ τούτου θα επιδιώκει όπου μπορεί να εξασφαλίζει ομοφωνία και όταν η ομοφωνία δεν είναι δυνατή, θα επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Είπε τέλος ότι εργάζεται με τους νομικούς του αρμοδίου τμήματος του Υπουργείου της ώστε να γίνεται η καλύτερη δυνατή προεργασία που θα συνεπάγεται πιο ολοκληρωμένα κείμενα νομοσχεδίων, τα οποία θα κατατίθενται στη Βουλή προς ψήφιση σε νόμους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση