Οι πολίτες να νοιώθουν περηφάνια και ασφάλεια για το πολεμικό ναυτικό, ανέφερε ο Διοικητής του ναυτικού

Οι Κύπριοι πολίτες πρέπει να νοιώθουν περηφάνια και ασφάλεια για το πολεμικό ναυτικό, δήλωσε σήμερα ο Αρχιπλοίαρχος Χαράλαμπος Χαραλάμπους, Διοικητής του Ναυτικού της Κύπρου.

Ο κ. Χαραλάμπους μιλούσε στους δημοσιογράφους ύστερα από επίσκεψη τεσσάρων σκαφών του πολεμικού ναυτικού της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, όπου θα εξεταστούν οι τεχνικές προδιαγραφές και οι επιχειρησιακές δυνατότητες της.

Στις δηλώσεις του ο κ. Χαραλάμπους εξέφρασε ικανοποίηση αφού «τέσσερα από τα πλοία της Διοίκησης του ναυτικού έχουν καταπλεύσει στο στολίδι που ονομάζεται μαρίνα της Αγίας Νάπας. Μέσα στο πλαίσιο των επιχειρησιακών μας εκπαιδεύσεων και των ασκήσεων, διαπιστώνουμε αυτό που θέλαμε να δούμε, τις δυνατότητες της μαρίνας Αγίας Νάπας, έτσι ώστε να μπορεί να μας υποστηρίζει όταν και εφ’ όσον απαιτηθεί».

Χαρακτήρισε την περιοχή «ευαίσθητη, όπου το ναυτικό έχει διάφορες δραστηριότητες και οι δυνατότητες που διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν στη μαρίνα, θα μας προσδώσουν νέα δεδομένα στην επιχειρησιακή μας σχεδίαση. Τέσσερα σκάφη του ναυτικού είναι ελλιμενισμένα στη μαρίνα Αγίας Νάπας, θα δοθεί σήμερα η ευκαιρία στα πληρώματα θα ξεκουραστούν, να δουν από κοντά τις δυνατότητες και να συνεχίσουμε αύριο την άσκηση, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση μας».

Ο κ. Χαραλάμπους ευχαρίστησε τη Διεύθυνση της μαρίνας «για την άψογη υποδοχή, συνεργασία και φιλοξενία που μας παρέχει και θα μας παρέχει και αύριο».

Ερωτηθείς για την άσκηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη περιοχή, ο Διοικητής του Ναυτικού είπε πως «είναι εκπαιδευτική, δοκιμάζουμε τις δυνατότητες, βλέπουμε την εκπαίδευση του προσωπικού, ιδιαίτερα μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία μας καθήλωσε αλλά δεν μας απέκλεισε από του να διατηρούμαστε σωστά και καλά, όπως διαπιστώσαμε σήμερα. Τα πληρώματα καλά και οργανωμένα έφεραν εις πέρας τα αντικείμενα τα οποία διατάχθηκαν να ολοκληρώσουν».

Ανέφερε ακόμα ότι οι Κύπριοι πολίτες πρέπει «να νοιώθουν υπερήφανοι και ασφαλείς» από το ναυτικό.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Μαρίνας, Κώστας Φυτηρής, ανέφερε πως «είναι πράγματι μια πολύ σημαντική μέρα για τη μαρίνα, γιατί η άφιξη όλων των τύπων των σκαφών του ναυτικού, είναι για μας μια τεράστια και επιτυχημένη δοκιμή, για να είμαστε σίγουροι για τις υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε».

Πρόσθεσε ότι για τον ίδιο, ως πρώην αξιωματικό του ναυτικού «είναι τεράστια χαρά και συγκίνηση» να βλέπει πλοία του πολεμικού ναυτικού να επισκέπτονται τη μαρίνα, η οποία, όπως είπε «θα είναι στη διάθεση του, είτε για ασκήσεις είτε για επιχειρήσεις, όπως άλλωστε πρέπει να είναι όλες οι υποδομές της Κυπριακής Δημοκρατίας ιδιωτικές και δημόσιες».

Εξάλλου ο Σταύρος Καραμοντάνης, Γενικός Διευθυντής της Μαρίνας Αγίας Νάπας, χαρακτήρισε «σημαδιακή» τη σημερινή μέρα για τη μαρίνα και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την «φιλοξενία σκαφών του πολεμικού ναυτικού της Κύπρου. Αυτό δείχνει και την ετοιμότητα της μαρίνας όσον αφορά το επιχειρησιακό κομμάτι, αλλά και μηνύματα προς το στρατό και το ναυτικό ότι η μαρίνα είναι στη διάθεση τους, εάν και εφ΄όσον χρειαστεί για να χρησιμοποιείται».

Εξέφρασε ακόμα τις ευχές του «στο ναυτικό αλλά και στη μαρίνα Αγίας Νάπας, η οποία από την 1η Ιουνίου θα ξεκινήσει επίσημα να δέχεται σκάφη».

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση