Η ΚΟΠ καλεί τις Ομοσπονδίες ποδοσφαίρου να μην επαναρχίσουν τις προπονήσεις

Εγκύκλιο για αποφυγή της επανέναρξης των προπονήσεων των Ακαδημιών για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, απέστειλε χθες η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προς όλα τα Σωματεία της.

Όπως τονίζει στην εγκύκλιο της η ΚΟΠ, πρώτο μέλημα της Ομοσπονδίας είναι η υγεία των νεαρών ποδοσφαιριστών και των προπονητών τους.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται πως η ΚΟΠ έχει προχωρήσει στη ετοιμασία Πρωτοκόλλου το οποίο και έχει καταθέσει στη Κυβέρνηση για την Επαγγελματική Κατηγορία. Το προτεινόμενο Πρωτόκολλο δεν έχει ακόμη εγκριθεί  και σε καμία περίπτωση δεν αφορά άλλες Κατηγορίες.

Περαιτέρω, σημειώνεται, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ προχώρησε στη ακύρωση όλων των Πρωταθλημάτων, εκτός του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος CYTA A’ Κατηγορίας και του Κυπέλλου Κύπρου Α` και Β` Κατηγορίας,  συμπεριλαμβανομένων και των Πρωταθλημάτων των Ακαδημιών λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19 , στην προσπάθεια του να προστατεύσει τη υγεία των ποδοσφαιριστών αλλά και του υπόλοιπου προσωπικού των Σωματείων.

Συνεπώς, καταλήγει η εγκύκλιος, «έχοντας ως πρώτιστο μέλημα μας την υγεία όλων των ποδοσφαιριστών και του προσωπικού των Ακαδημιών, καλούμε  όλες τις Ακαδημίες  όπως αποφύγουν την επανέναρξη των προπονήσεων τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ούτως ώστε να μπορέσουμε όλοι να προετοιμαστούμε  σωστά και καλώς  εχόντων των πραγμάτων να ξεκινήσουμε τη νέα  ποδοσφαιρική χρονιά, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όσο το δυνατό πιο ομαλά,  εφόσον και οι συνθήκες θα το επιτρέψουν».

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση