Από τον Ιούλιο πτήσεις από Ryanair Μειώνεται το πτητικό πρόγραμμα κατά 60%

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξη και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ) με ιδιαίτερη θέρμη χαιρετίζει την πρόθεση της Ryanair για επανέναρξη του καλοκαιρινού πτητικού της προγράμματος από την 1η Ιουλίου 2020. Βάσει της ανακοίνωσης της αεροπορικής εταιρείας αρχικά διαφαίνεται ότι επαναφέρει το 40% του προγράμματος των πτήσεων που είχε προγραμματισμένες για την καλοκαιρινή περίοδο για όλους τους προορισμούς, ενώ σιγά σιγά το πρόγραμμα αναμένεται να προσαρμόζεται/ενισχύεται αναλόγως βάσει της πορείας των αγορών αλλά και των σχετικών ευρωπαϊκών και άλλων οδηγιών.  Σε δηλώσεις του ο Νάσος Χατζηγεωργίου, Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΤΑΠ Πάφου εξέφρασε την ικανοποίηση του καθώς όπως είπε η εξαγγελία της Ryanair δίδει το πρώτο χειροπιαστό αισιόδοξο μήνυμα για επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας της Πάφου και την ευκαιρία για διεκπεραίωση ταξιδιών για διακοπές, για επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς, για επαγγελματικούς λόγους.

Διαβεβαιώσεις Καρούσου στο Ράδιο Κόσμος

Θα καθυστερήσει αλλά δεν παγώνει ο αυτοκινητόδρομος Πάφου Πόλης Χρυσοχούς

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπογράψει τα συμβόλαια για την εκτέλεση του έργου του δρόμου Πάφου – Πόλεως Χρυσοχούς μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία που εκκρεμεί ενώπιον της αναθεωρητικής αρχής προσφορών διαβεβαίωσε παρέμβαση του στο Ράδιο Κόσμος  ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος.  Ο Υπουργός Μεταφορών σχολιάζοντας τις ανησυχίες φορέων της Πάφου περί  ενδεχόμενης αναστολής του έργου εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους λόγω της πανδημίας, διαβεβαίωσε ότι  κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης. Όπως εξήγησε  η καθυστέρηση που παρατηρείται δεν οφείλεται στην οικονομική δυσχέρεια του κράτους αλλά στα μέτρα που έχουν ληφθεί για στα αεροδρόμια και είναι αδύνατη η κάθοδος εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό που θα καταθέσουν ενώπιον της αναθεωρητικής αρχής Προσφορών. Μόλις γίνει αυτό κατορθωτό σημείωσε και ολοκληρωθεί ενώπιον της αναθεωρητικής αρχής η διαδικασία της προσφυγής  τότε θα πέσουν και οι υπογραφές εκτέλεσης του έργου. Αυτό σημείωσε εκτιμάται ότι θα γίνει αρχές του νέου έτους.

Μουσείο και αρχαιολογικοί χώροι

Σε ότι αφορά το έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι εντός Μαίου θα προκηρυχθούν νέες προσφορές για την συμπλήρωση των εργασιών ενώ για το αρχαιολογικό μουσείο είπε ότι αυτό θα ανοίξει αρχές του Φθινοπώρου.

Ικανοποίηση και ανησυχίες Φακοντή Πιττοκοπίτη

Την ικανοποίηση τους από την πρόθεση της κυβέρνησης για συνέχιση του έργου εξέφρασαν στο ράδιο κόσμος οι Βουλευτές Πάφου Αντρέας Φακοντής και Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.Όπως ανέφεραν οι δηλώσεις Καρούσου τους χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς φημολογείτο παγοποίηση του έργου λόγων της οικονομικής πίεσης που προέκυψε από την πανδημία. Στόχος τώρα σημείωσαν είναι  όχι μόνο να παραμείνει στα κρατικά ταμεία το κονδύλι που προοριζόταν για το 2020 για το έργο ύψους 7 εκατομυρίων  αλλά να προστεθεί και το απαιτούμενο κονδύλι  για το 2021.  Φακοντής και Πιττοκοπίτης ανέφεραν ότι θα παρακολουθούν το όλο ζήτημα και θα επέμβουν εκεί κι όπου χρειαστεί ενώ ταυτόχρονα θα αποστείλουν και επιστολές τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στον Υπουργό Οικονομικών και για τα υπόλοιπα προγραμματισμένα έργα δημοσίου συμφέροντος . Ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε παράλληλα ότι είχε συνάντηση με τον διευθυντή των Δημοσίων Έργων για μελέτη της πορείας των έργων που αφορούν τον δρόμο Τάφοι των Βασιλέων και Κόλπου των Κοραλλίων  αλλά και για τον Δυτικό Παρακαπτήριο όπου πήρε διαβεβαιώσεις ότι έχει συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία επεξεργάζεται τους σχεδιασμούς που κατέθεσε η Πολεοδομική Αρχή ώστε τα έργα να προχωρήσουν τάχιστα.

Αφήστε μια απάντηση