Δόθηκε άδεια για κάμπινγκ στα Λουτρά της Αφροδίτης

Σε έξαρση οι παρανομίες στον Ακάμα

Εκδόθηκαν όλες οι απαιτούμενες άδειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την δημιουργία κατασκηνωτικού χώρου στα Λουτρά της Αφροδίτης. Αυτό επιβεβαίωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών η πολεοδομική άδεια με αρ. ΠΑΦ/264/2015 που αφορούσε τη δημιουργία κατασκηνωτικού χώρου 60 θέσεων (17 τροχόσπιτα και 43 αντίσκηνα) με 4 λυόμενα κτίρια υπηρεσιών (κτίριο διοίκησης, κτίριο εστίασης και δύο κτίρια χώρων υγιεινής), στο τεμάχιο με αρ. 5, Φ/ΣΧ 25/48 στο Νέο Χωρίο Πάφου, χορηγήθηκε στις 11/6/2018, αφού όπως σημειώνει ακολουθήθηκαν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες και λήφθηκαν υπόψη οι πρόνοιες του Κεφαλαίου 9.17 της Δήλωσης Πολιτικής.  Συγκεκριμένα για την ανάπτυξη εκπονήθηκε Προκαταρκτική Έκθεση Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΠΕΕΠ) και Μελέτη Δέουσας Περιβαλλοντικής Εκτίμησης Επιπτώσεων, οι οποίες έλαβαν θετική γνωμάτευσης από την Περιβαλλοντική Αρχή με βάση το άρθρο 13 των περί της εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από ορισμένα εργα νόμων, για την κατασκευή και λειτουργία κατασκηνωτικού χώρου.  Περαιτέρω προστίθεται στην πολεοδομική άδεια έχουν περιληφθεί όλοι οι σχετικοί όροι που τέθηκαν από άλλα αρμόδια Τμήματα/Υπηρεσίες, καθώς και όροι οι οποίοι αποτελούν διαφυλαχθέντα θέματα, ως αναπόσπαστο μέρος της. Η άδεια οικοδομής για την ανάπτυξη, με αρ. 33988, χορηγήθηκε στις 22/11/2018, με διάρκεια ισχύος μέχρι τις 10/6/2023  Οι δύο σχετικές άδειες κατατέθηκαν στην Βουλή όπως απαιτούσε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων. Όσον αφορά το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η δημιουργία του κατασκηνωτικού χώρου, σημειώνει  ότι κατόπιν πληροφόρησης που λήφθηκε από την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου, έχουν ξεκινήσει οι χωματουργικές εργασίες.

Καταγγελίες

 

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων καταγγέλλει ότι τις τελευταίες μέρες δέχεται  καθημερινά τηλεφωνήματα και φωτογραφίες για παράνομες επεμβάσεις στον Ακάμα. Οι παρανομίες προσθέτει ξεκινούν από τον Άσπρο Ποταμό, Τοξεύτρα, Λάρα, και τώρα στα ενδότερα, σε περιοχή που έχει οροθετηθεί το Εθνικό Δασικό Πάρκο. Εκεί όπως αναφέρει ξ-εφύτρωσε ένα καινούργιο αυθαίρετο στην περιοχή της Λαράς που σύμφωνα με τις πληροφορίες ανήκει σε μεγάλο επιχειρηματία που ασχολείται με την ανάπτυξη γης στην περιοχή της Πέγειας.

Τονίζει επίσης ότι  συνεχίζεται και -ολοκληρώνεται η κατασκευή πολυτελών επαύλεων στην περιοχή του Νέου Χωρίου κοντά στα Λουτρά της Αφροδίτης οι οποίες βαφτίστηκαν αποθήκες.

Αφήστε μια απάντηση