Ανακοίνωση του Κέντρου Μέντελ για Βιοïατρικές Επιστήμες

Το Χημείο Παύλου Νεοφύτου (Mendel Center for Biomedical Sciences) ανακοινώνει ότι από σήμερα 3 Απριλίου παρέχει εξέτασεις για τον Κορονοïό COVID-19 και στην Πάφο. Συγκεκριμένα λειτουργεί κέντρο δειγματοληψίας στον πολυχώρο Αττικόν, που του έχει παραχωρηθεί για αυτό το σκοπό από το Δήμο Πάφου. Επιπρόσθετα δειγματοληψίες γίνονται και στο χώρο στάθμευσης Ηρακλής (drive through) στην οδό Ιάσωνος στην Κάτω Πάφο. Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν στην εξέταση θα πρέπει να τηλεφωνούν εκ των προτέρων στο Δρ Παύλο Νεοφύτου, τηλ. 99 327605, για ραντεβού.

 

Σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε το Κέντρο Μέντελ στον Υπουργό Υγείας χθες το πρωί 2 Απριλίου, ο πλήρης έλεγχος για κορονοïό περιλαμβάνει και τα δύο τεστ για τον COVID-19, δηλαδή το μοριακό έλεγχο, που ανιχνεύει παρούσα λοίμωξη, και τον έλεγχο αντισωμάτων (IgG και IgM), που ανιχνεύει παλαιά όσον και πρόσφατη λοίμωξη, καθώς επίσης και ποια άτομα που είχαν παλαιά λοίμωξη έχουν επάρκεια αντισωμάτων (υψηλό τίτλο αντισωμάτων IgG), που τους παρέχει προστασία από μελλοντική λοίμωξη και άρα τα άτομα αυτά δεν χρειάζεται πλέον να μένουν στο σπίτι ούτε να λαμβάνουν μέτρα προστασίας από τον Κορονοïό.

 

Ο Δρ Παύλος Νεοφύτου είναι εγκεκριμένος επιστήμονας (Chartered Scientist), κάτοχος διδακτωρικού τίτλου (Ph.D.) από τη Σχολή Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Cambridge, Ευρωπαίος Ειδικός στην Εργαστηριακή Ιατρική, και εγγεγραμμένος διευθυντής κλινικού εργαστηρίου σε όλους του τομείς. Έχει πάνω από 20 χρόνια πείρα στη παροχή μοριακών εξετάσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση ιογενών λοιμώξεων. O Δρ Νεοφύτου είναι από το 2003 ο ιδρυτής και συντονιστής του Ευρωπαïκού Προγράμματος Εξωτερικού Ελέγχου Ποιότητας για το HPV DNA test (EHEQAS) και από φέτος ο ιδρυτής και συντονιστής του Διεθνούς Προγράμματος Εξωτερικού Ελέγχου Ποιότητας για τον COVID-19 (ICOVEQAS).

Αφήστε μια απάντηση