Με θάλαμο υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού από σήμερα το ΓΝ Πάφου

Με  θάλαμο υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού λειτουργεί  από σήμερα το ΓΝ Πάφου

Σήμερα στις 07:30 το πρωί τίθεται σε λειτουργία  ο θάλαμος για ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού στο ΓΝ Πάφου , σύμφωνα με τον  Δρ. Ιωσήφ Μουτήρη που έχει αναλάβει την προσωρινή διοίκηση του ΓΝ Πάφου, προσθέτοντας πως οι προετοιμασίες που κορυφώθηκαν κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου έχουν ολοκληρωθεί.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Ιωσήφ Μουτήρης ανέφερε πως η διερεύνηση των ύποπτων περιστατικών από  σήμερα  θα γίνεται στην Πάφο και τα θετικά περιστατικά θα παραπέμπονται στα Νοσοκομεία Αναφοράς.

Ο θάλαμος για ύποπτα περιστατικά κορωνοϊού θα βρίσκεται στον τρίτο όροφο του ΓΝ Πάφου και θα αποτελείται από δέκα μονόκλινα δωμάτια, όπου θα εισάγονται για σύντομο χρονικό διάστημα τα ύποπτα περιστατικά, πρόσθεσε.

Ο θάλαμος υπόπτων περιστατικών κορωνοϊού  θα στελεχώνεται από 3 ιατρούς του κρατικού νοσηλευτηρίου της πόλης, από 23 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. Επιπρόσθετα σημείωσε, θα υπάρχει ένας βοηθός, θα υπάρχει μία καθαρίστρια και ένας  κλητήρας οι οποίοι θα είναι αποκλειστικά για τον νέο θάλαμο και δεν θα κινούνται σε άλλες περιοχές του Νοσοκομείου.

Θα γίνεται η διερεύνηση και ακολούθως τα περιστατικά θα παραπέμπονται είτε στα Νοσοκομεία Αναφοράς για νοσηλεία , είτε στο σπίτι για περιορισμό.

Επίσης σήμερα  θα ξεκινήσει και η λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πάφου ,  ενώ επιπρόσθετα , αναμένονται οδηγίες από την Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ  για τα τμήματα εμβολιασμών και μητρότητας, τα οποία αναμένεται να λειτουργήσουν τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται πως σήμερα στο κρατικό νοσηλευτήριο λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας τα τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, η Μονάδα Αιμοκάθαρσης , το Τμήμα Θαλασσαιμίας, το Χημείο και το ακτινολογικό.

Στο μεταξύ στην Μονάδα Αιμοκάθαρσης , κατόπιν επιβεβαιωμένου κρούσματος ασθενή,  θα επανελεγχθούν όλοι οι ασθενείς που βρίσκονται στην ίδια ομάδα με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, όπως επίσης και οι επαγγελματίες υγείας που τους φροντίζουν.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση