Επίσκεψη Γιάννη Καρούσου

Ικανοποιημένοι εμφανίστηκαν οι τέσσερις δημάρχοι των Δήμων της Πάφου από τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσο.

Ο κ. Καρούσος, συνοδευόμενος από τον γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Σταύρο Μιχαήλ και αρκετούς υπηρεσιακούς, είχε συσκέψεις διαοχικά με τους Δημάρχους Πάφου, Πόλης Χρυσοχούς, Γεροσκήπου και Πέγειας.

Κατά τις συναντήσεις αυτές τέθηκαν στον Υπουργό οι προτεραιότητες των δήμων που έχουν σχέση με το Υπουργείο του.

Μιλώντας μετά την συνάντηση, ο Δήμαρχος Πάφου τόνισε ότι με ικανοποίηση διαπίστωσε  τη πρόθεση του Υπουργού για πρακτική αντιμετώπιση των θεμάτων, για γρήγορες αποφάσεις και το σπουδαιότερο για παρακολούθηση της πορείας των έργων.

Τόσο ο Υπουργός, σημείωσε ο κ. Φαίδωνος όσο και οι Διευθυντές των εμπλεκόμενων τμημάτων δεσμεύτηκαν ότι  θα βρίσκονται σε στενή επικοινωνία με τον Δήμο ώστε να ξεπερνούνται τα όποια θέματα προκύπτουν και να εκτελούνται σύντομα τα έργα.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Γιάννης Καρούσος, σημείωσε ότι  σύντομα θα σχηματιστεί στο Υπουργείο του επιτροπή παρακολούθησης με όλους τους Δημάρχους ώστε να δίνονται λύσεις στα προβλήματα και να προωθούνται άμεσα τα έργα είτε από το αρμόδιο Υπουργείο είτε από τις Τοπικές Αρχές.

Αναφερόμενος στο θέμα της Λεωφόρου Ελλάδος και ευρύτερα στο θέμα των νησίδων, ο κ. Καρούσος σημείωσε  πως σύντομα το Υπουργείο του  θα αναλάβει πρωτοβουλία, ούτως ώστε να θεσπιστεί μια διαδικασία, η οποία θα εγκριθεί και από το Υπουργικό Συμβούλιο. Διευκρίνισε ότι εκεί που δεν χρειάζονται νησίδες, θα πρέπει να εξεταστεί ποιες προδιαγραφές θα πρέπει να υπάρχουν και εξήγησε πως αυτό προϋποθέτει αρκετές σημαντικές αλλαγές, αλλά και ότι οι  Δήμοι που θα το ζητούν θα πρέπει να αναλαμβάνουν και την ευθύνη.

Στην σύσκεψη, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος έθεσε στον Υπουργό, εκτός του θέματος της Λεωφόρου Ελλάδος, το έργο της Β’ Φάσης του δρόμου Τουριστικής Περιοχής-Αεροδρομίου, την ολοκλήρωση του έργου της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων Κάτω Πάφου, την ανάληψη από τον Δήμο Πάφου της ετοιμασίας των κατασκευαστικών σχεδίων του Δυτικού Παρακαμπτήριου δρόμου και του Τμήματος του δρόμου Αερολιμένα-Πέγειας από τα όρια με τη Χλώρακα εως τον Άγιο Γεώργιο, το αίτημα της παραχώρησης στο Δήμο της «Οικίας Επάρχου» προς κάλυψη στεγαστικών αναγκών ακαδημαϊκού χαρακτήρα, την εισαγωγή δρομολογίων αστικών λεωφορείων για την απευθείας σύνδεση του κέντρου της πόλης με την τουριστική περιοχή, το θέμα της επαναλειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου καθώς και το θέμα της αλλαγής ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων σύμφωνα με τα δεδομένα της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο Δήμαρχος έθεσε επίσης στον Υπουργό και το θέμα της κατασκευής πεζογέφυρας επί της λεωφόρου Τάσσου Παπαδόπουλου.

Στις συναντήσεις του με τις Τοπικές Αρχές της Επαρχίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, τον Υπουργό πλαισίωναν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Σταύρος Μιχαήλ, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων Σωκράτης Ζαπίτης και ομάδα υπηρεσιακών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση