Αντιμετωπίζονται άμεσα οι ζημιές που υπέστησαν οι αγρότες, λέει ο Πρόεδρος

Αντιμετωπίζονται άμεσα οι οποιεσδήποτε ζημιές έχουν υποστεί οι αγρότες λόγω των καιρικών συνθηκών, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας παράλληλα την ευαισθησία της Κυβέρνησης στο θέμα.

Ο Πρόεδρος δέχτηκε το πρωί στο γραφείο του τον Επίτροπο του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών Τίμη Ευθυμίου και ενημερώθηκε για την καταβολή της εκταρικής επιδότησης για το 2019, ενώ παρέλαβε και την ετήσια έκθεση του Επιτρόπου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη τον κ. Ευθυμίου για την έγκαιρη καταβολή της εκταρικής επιδότησης και των διάφορων επιδοματικών προγραμμάτων, λέγοντας ότι αυτό συμβάλλει και στην αντιμετώπιση των διαφόρων οικονομικών προβλημάτων των γεωργών.

Αναφέρθηκε ακολούθως στις πρόσφατες καταστροφές που προκλήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες, λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση με συνέπεια αντιμετωπίζει άμεσα τις οποιεσδήποτε ζημιές έχουν υποστεί οι αγρότες».

Είπε ότι η εισαγωγή της νέας μεταρρύθμισης για την αγροτική ασφάλιση είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ενώ πρόσθεσε ότι άμεσα και έγκαιρα καταβάλλονται αποζημιώσεις για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες.

Μίλησε για «ευάλωτη ομάδα» και έναν «τομέα δημιουργικής παρουσίας» που, όπως είπε, πρέπει να ενθαρρύνεται «Γι΄ αυτό και η ευαισθησία της Κυβέρνησης να ανταποκρίνεται άμεσα στις οποιεσδήποτε καταστροφές από καιρικές συνθήκες ανάλογες με αυτές που αντιμετωπίζουμε, είτε τώρα, είτε κατά καιρούς», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο κ. Ευθυμίου είπε ότι είναι η πέμπτη φορά που ο ΚΟΑΠ καταφέρνει να καταβάλει τα χρήματα πριν από τα Χριστούγεννα, τα οποία ανήλθαν σε 55 εκ. ευρώ, ενώ άλλα 20 εκ. αφορούσαν επενδυτικά προγράμματα.

Είπε ακόμη ότι ξεκινά ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά και ο στόχος θα είναι ακριβώς ο ίδιος, δηλαδή η καταβολή των επιδοτήσεων τον ερχόμενο Δεκέμβριο πριν από τα Χριστούγεννα.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση