Σε 4ωρη αποχή από μαθήματα την Πέμπτη οι μαθητές, αντιδρώντας στις εξετάσεις τετραμήνων

Σε 4ωρη αποχή από τα μαθήματα τους κατέρχονται την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, οι μαθητές, ως μέτρο αντίδρασης στην εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Σε εγκύκλιο της προς τις Διευθύνσεις και Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Εξατάξιων Γυμνασίων, η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι «έχοντας υπόψη τη δυσβάσταχτη πίεση που βιώνουμε με τα συνεχή διαγωνίσματα, το τρέξιμο για την κάλυψη της ύλης και την προετοιμασία για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, καλούμε όλους τους μαθητές να αντισταθούν και να συστρατευτούν στον αγώνα για να μην εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα».

Αναφέρει, επιπρόσθετα, ότι το Υπουργείο Παιδείας “συνεχίζει να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του στα προβλήματα που εντοπίζονται με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, ενώ δεν έχει λάβει καθόλου υπόψη τις αντιδράσεις των μαθητών, αλλά και της πλειοψηφίας των γονιών και των καθηγητών”, που βιώνουν κι αυτοί την πίεση και το άγχος που προκαλεί το νέο σύστημα αξιολόγησης.

«Το μαθητικό κίνημα δεν θα υποκύψει στον ετσιθελισμό και στον αυταρχισμό του Υπουργείου. Δεν μας τρομάζουν ούτε οι απειλές για απουσίες, ούτε ο εκφοβισμός για ανεξεταστέους. Δεν θα γίνουμε πειραματόζωα για να εφαρμοστεί ένα σύστημα αξιολόγησης που είναι καταδικασμένο να αποτύχει και του οποίου τα αρνητικά αποτελέσματα άρχισαν εδώ και βδομάδες να φαίνονται», προσθέτει.

Η ΠΣΕΜ ζητεί για ακόμα μια φορά την άμεση κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο και την αξιολόγηση των μαθητών με διαγωνίσματα και εναλλακτικούς τρόπους αξιολόγησης.

«Το σχολείο δεν πρέπει να λειτουργεί στη βάση του ανταγωνισμού των μαθητών και της βαθμοθηρίας, αλλά με βασικό στόχο την ολόπλευρη μόρφωση μας και την ανάπτυξη της κριτικής μας σκέψης. Με βάση τα πιο πάνω, κλιμακώνουμε την αντίδραση μας και καλούμε όλους τους μαθητές σε 4ωρη αποχή από τα μαθήματα την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, την 3η, 4η, 5η και 6η περίοδο», προσθέτει.

Η ΠΣΕΜ καλεί, παράλληλα, τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια, κατά τις περιόδους της αποχής, να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και να εγκρίνουν το ψήφισμα ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

Καλεί, τέλος, τους μαθητές κατά τη διάρκεια της 4ωρης αποχής, να δημιουργήσουν πανό με συνθήματα, όπως: «Τόσες εξετάσεις ούτε οι ασθενείς», «Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει ολόπλευρα και όχι να εξοντώνει», «Όχι στις εξετάσεις ανά τετράμηνο», «για να τα χρησιμοποιήσουν στα ακόμα πιο δυναμικά μέτρα που θα πάρουμε το επόμενο διάστημα αν το Υπουργείο συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά στις φωνές των μαθητών ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο».

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση