Σύσκεψη με ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΣ είχε ο Πρόεδρος, την Τετάρτη τα στοιχεία για τις πολιτογραφήσεις

Σύσκεψη πέραν της μίας ώρας είχε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι δύο Υπουργοί ρωτήθηκαν μετά το πέρας της συνάντησης κατά πόσο συζήτησαν και το θέμα των πολιτογραφήσεων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, χωρίς ωστόσο να κάνουν κάποια αναφορά στο περιεχόμενο. Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τα στοιχεία για το θέμα των πολιτογραφήσεων θα παρουσιαστούν την Τετάρτη από τον Υπουργό Εσωτερικών, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ερωτηθείς μετά τη σύσκεψη ο κ. Γεωργιάδης αν προκύπτει κάτι νεότερο για το θέμα των διαβατηρίων, παρέπεμψε στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης. Από την πλευρά του ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι οι συναντήσεις με τον Πρόεδρο είναι συχνές και σε αυτές συζητούνται πολλά ζητήματα.

Τη Δευτέρα, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό, στο twitter, ο Υπουργός Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο θα λάβει στην επόμενη συνεδρίαση αποφάσεις σε σχέση με συγκεκριμένες περιπτώσεις πολιτογραφήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Σε σχέση με τα δημοσιεύματα που αφορούν συγκεκριμένες πολιτογραφήσεις μέσω του ΚΕΠ, καθώς και για τους σχετικούς ελέγχους που ήδη διεξήχθησαν / διεξάγονται για πολιτογραφήσεις που έγιναν στο παρελθόν, το Υπ. Συμβούλιο θα ενημερωθεί στην επόμενη συνέδρια και θα ληφθούν αποφάσεις» είχε γράψει ο κ. Πετρίδης.

Κυβερνητική πηγή που ρωτήθηκε για τη σημερινή σύσκεψη των δύο Υπουργών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών εβδομαδιαίων συναντήσεων, ενώ για το θέμα των πολιτογραφήσεων παρέπεμψε στην συνεδρίαση του Υπουργικού της Τετάρτης, όπου θα παρουσιαστούν τα στοιχεία από τον Υπουργό Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση