Η Αθήνα αναμένει «αποφασιστική πρόοδο» στο Βερολίνο ενόψει επόμενων βημάτων στο Κυπριακό, λέει κυβερνητική πηγή

Τη στήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια που καταβάλλεται για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων έλαβε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη συνάντησή τους την Τετάρτη, στην Αθήνα. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, αυτό που καταγράφεται από τη συνάντηση είναι ότι η Αθήνα αναμένει να υπάρξει «αποφασιστική πρόοδος» στη συνάντηση της 25ης Νοεμβρίου, στο Βερολίνο, μεταξύ του ΓΓ του ΟΗΕ και των δύο ηγετών και ακολούθως είναι έτοιμη να συμβάλλει για τα επόμενα βήματα.

Κατά τις επαφές του Προέδρου Αναστασιάδη στην ελληνική πρωτεύουσα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό και όλα τα ενδεχόμενα στη συνέχεια, ανέφερε η ίδια πηγή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι μεταβαίνει στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ και τον Τ/κ ηγέτη, στο Βερολίνο, με κάθε καλή διάθεση. Θεωρεί παράλληλα ότι η συνεννόηση που προηγήθηκε τον Αύγουστο είναι αρκετή και μπορεί να οδηγήσει σε μια θετική εξέλιξη.

Εφόσον γίνουν τα απαιτούμενα βήματα και υπάρξει αποφασιστική πρόοδος στο Βερολίνο, η Ελλάδα εξέφρασε την ετοιμότητά της να συμβάλλει στη συνέχεια, στο πλαίσιο της προσπάθειας για επανέναρξη των συνομιλιών, είπε η ίδια πηγή στο ΚΥΠΕ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι επαφές της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ με τα εμπλεκόμενα μέρη, χωρίς να αποκλείεται νέα κάθοδος της στην Κύπρο πριν από τις 25 Νοεμβρίου, ωστόσο η ίδια πηγή είπε ότι δεν έχει κλειδώσει ακόμη η επίσκεψη της αξιωματούχου του ΟΗΕ στο νησί.

ΠΗΓΗ  ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση