Στη Λευκωσία σήμερα ο Δένδιας για συναντήσεις με Πρόεδρο και ΥΠΕΞ

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, θα έχει σήμερα συναντήσεις στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο του συντονισμού Λευκωσίας και Αθηνών σε ότι αφορά το Κυπριακό και για αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Δένδιας αναμένεται να φθάσει στο νησί στις 1530 και θα έχει συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον κ. Χριστοδουλίδη στις 1630, μετά τις οποίες οι δυο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις. Στις 1830 ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως ανέφεραν πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, αντικείμενο των συναντήσεων του κ. Δένδια στην Κύπρο είναι η προετοιμασία Κύπρου και Ελλάδας, ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις 14 Οκτωβρίου, στην ατζέντα του οποίου θα βρεθεί το θέμα των συνεχιζόμενων παράνομων τουρκικών γεωτρητικών δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ. Το θέμα δήλωσε ότι θα εγγράψει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει την κυπριακή κυβέρνηση για το περιεχόμενο και τα αποτελέσματα των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα.

Τέλος, οι δύο πλευρές θα συντονίσουν τις κινήσεις τους τόσο για τις επόμενες ενέργειες καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και στο Κυπριακό καθώς το επόμενο διάστημα αναμένονται σημαντικές εξελίξεις.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση