Στόχος του ΥΠΕΣ η υλοποίηση έργων με ψηλή προστιθέμενη αξία είπε η Έπαρχος Πάφου στη Σαλαμιού

Στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών και της Επαρχιακής Διοίκησης είναι η υλοποίηση έργων με ψηλή προστιθέμενη αξία που να δίνουν ώθηση στην οικονομία και να δημιουργούν συνθήκες για νέες θέσεις εργασίας, ανέφερε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σε χαιρετισμό της στην γιορτή Ππαλουζέ που διοργάνωσε η κοινοτική αρχή Σαλαμιού σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αποδήμων και άλλα οργανωμένα σύνολα της Σαλαμιούς, ανέφερε πως στην κοινότητα μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε το πάρκο/ εκδρομικός χώρος « Κυπάρισσος» με δαπάνη γύρω στις 225.000 ευρώ. Επίσης είπε ότι υλοποιείται, το μονοπάτι της φύσης με κόστος περί τα 16.000 ευρώ, ενώ υποβλήθηκε για πολεοδομική άδεια η ανέγερση ξενώνα, ώστε να χρησιμοποιείται σε συνάρτηση με το υφιστάμενο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Το έργο αυτό είπε η κα. Λάμπρου θα είναι ύψους 600.000 ευρώ περίπου. Παράλληλα ανέφερε ότι βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο, το έργο της ανάπλασης του πυρήνα του χωρίου, ύψους ενός εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά, όπως είπε, θα περιληφθούν ανάλογα στους επόμενους κρατικούς προϋπολογισμούς.

Η Έπαρχος Πάφου σημείωσε επιπρόσθετα πως τέτοιες εκδηλώσεις προβάλουν και διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και γενικά προβάλουν το λαϊκό μας πολιτισμό.

Σε σχέση με τη Σαλαμιού είπε πως η ιστορία του χωριού πάει πίσω στα βυζαντινά χρόνια, ενώ αποτέλεσε φέουδο μέχρι το τέλος της Βενετικής κυριαρχίας.

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση της Γιορτής του Ππαλουζέ παρέστη και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρος Μιχαήλ.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση