Ράλι Κύπρος: Την έκτη νίκη του σε δέκα χρόνια κατέκτησε ο Καταρινός Nasser Al-Attiyah

O Nasser Al-Attiyah κατάφερε να πάρει την έκτη του νίκη σε δέκα χρόνια στο ράλι Κύπρος και συνεχίζει να διατηρεί τον τίτλο του πολυνίκη στο θεσμό, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου των διοργανωτών.

Φέτος με τον Matthieu Baumel στο δεξί μπάκετ και πίσω από το τιμόνι ενός VW Polo R5 μπήκαν από την αρχή στην πρωτοπορία και δεν άφησαν κανένα να τους απειλήσει μέχρι το τέλος. Η διαφορά του από το δεύτερο ξεπέρασε τα δυόμιση λεπτά δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την άνεση με την οποία κέρδισαν τον αγώνα. Παράλληλα, η νίκη του στην Κύπρο του εξασφαλίζει και τον 15ο προσωπικό του τίτλο στο πρωτάθλημα της Μέσης Ανατολής, σπάζοντας το ρεκόρ του Mohammed Ben Sulayem με 14 τίτλους.

Ο μόνος που μπόρεσε να κυνηγήσει τον Καταρινό πολυπρωταθλητή ήταν ο Ρώσος Alexey Lukyanuk με το Citroen C3 R5 που όμως αναγκάστηκε να αποχωρήσει στη δέκατη ειδική διαδρομή από βλάβη στον κινητήρα. Η διαφορά τους εκείνη τη στιγμή ήταν στα 50 δευτερόλεπτα όμως ο Lukyanuk είχε δηλώσει ότι δεν θα κυνηγούσε το Nasser αφού προτεραιότητα του ήταν ο ευρωπαϊκός τίτλος.

Η αποχώρηση του Lukyanuk έδωσε την ευκαιρία στους Γαλαταριώτη και Ιωάννου να ανεβούν στη δεύτερη θέση του βάθρου. Οι περσινοί νικητές κρατούσαν με άνεση την τρίτη θέση καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και έλεγχαν τον πρωτοπόρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Chris Ingram. Έκαναν ένα αγώνα στρατηγικής και απέδειξαν ότι μπορούν να συναγωνιστούν στα ίσα τους ευρωπαίους αντιπάλους τους. Από τη μεριά του, ο Ingram, που ξεκίνησε το ράλι Κύπρος με ένα βαθμό διαφορά από τον Lukyanuk για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ταξιδεύει στην Ουγγαρία για το φινάλε με ένα σαφές προβάδισμα από τους αντιπάλους του. O άλλος διεκδικητής του τίτλου Lukasz Habaj αντιμετώπισε προβλήματα στα τελευταία στάδια του αγώνα με αποτέλεσμα να πέσει στην πέμπτη θέση, πίσω από το Ford Fiesta R5 του Mikko Hirvonen που τερμάτισε τελικά τέταρτος.

Στις υπόλοιπες θέσεις μέχρι την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Mayr- Melnhof με Ford fiesta R5, Von Thurn und Taxis, Fernandez και Al-Kuwari με Skoda Fabia R5 και Norbert Herczig με VW Polo R5.

Στη μάχη μεταξύ τον Κυπριακών πληρωμάτων, οι Παντελή και Χριστοδούλου κατάφεραν να πάρουν τη δεύτερη θέση τερματίζοντας στην 14η θέση της γενικής κατάταξης με το Mitsubishi Lancer Evo X. To πλήρωμα πήρε και την πρώτη θέση στην κατηγορία ERC2. Τρίτοι ανάμεσα στα Κυπριακά πληρώματα ήταν οι Αντωνίου/Πιερή (16οι)ενώ τους ακολούθησαν οι Φιλίππου/ Δημητρίου (18οι) και Ζήνωνος/Χριστοφή (19οι).

Την πρώτη θέση ανάμεσα στα πληρώματα με αυτοκίνητο με κίνηση στους δύο τροχούς πήραν οι Ισπανοί Efren Llarena και Sara Fernandez με Peugeot 208 R2.
Συνολικά κατάφεραν να τερματίσουν 31 πληρώματα από τα 43 που βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Al Attiyah κατάφερε να κερδίσει 10 ειδικές διαδρομές ενώ από μία κέδισαν οι Γαλταριώτης και Lukyanuk.

Γενική κατάταξη *
1.Al-Attiyah/Baumel                VW Polo R5                03:02.51.3
2.Galatariotis/Ioannou             Skoda Fabia R5          +02:37.5
3.Ingram/Whittock                   Skoda Fabia R5          +03:50.9
4.Hirvonen/Ottman                  Ford Fiesta R5            +04:34.0
5.Habaj/Dymurksi                   Skoda Fabia R5          +05:43.4
6.Mayr-Melnhof/Welsershelmb Ford Fiesta R5         +06:03.0
7.Von Thurn und Taxis/Ettel   Skoda Fabia R5          +07:01.5
8.Fernandez/Coronado           Skoda Fabia R5          +08:07.7
9.Al-Kuwari/Clark                    Skoda Fabia R5          +08:50.8
10. Herczing/Frencz                VW Polo R5                +09:25.3

* (Τα αποτελέσματα παραμένουν ανεπίσημα)

Αφήστε μια απάντηση