Από το νέο ανθρώπινο δυναμικό εξαρτάται η αντιμετώπιση προκλήσεων, είπε η Υπ. Μεταφορών

Από το νέο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και των προκλήσεων που αναφύονται και παρουσιάζονται στη χώρα μας, τόνισε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου σε ομιλία της το βράδυ της Παρασκευής στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου «Νεάπολις».

Η Υπουργός διαβεβαίωσε τους απόφοιτους ότι ως συντεταγμένοι θεσμοί, συλλογικά, είναι δίπλα τους και θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, στο μέτρο του δυνατού, ώστε να προσφέρουν κάθε στήριξη και αρωγή.

Μέσα από τη συνεργασία και τη συνένωση των δυνάμεων, του παλιού με το καινούριο, θα βαδίσουμε από κοινού τον δρόμο για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας μας, για να εντάξουμε την πατρίδα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι των ραγδαίων κοσμογονικών αλλαγών και εξελίξεων, πρόσθεσε.

Η κ. Αναστασιάδου σε άλλο σημείο της ομιλίας της σημείωσε ότι η απόκτηση τίτλου σπουδών αποτελεί τον καρπό κόπων και προσπαθειών που καταβλήθηκαν, ένα ακόμα σκαλί στη μεγάλη κλίμακα της γνώσης, την οποία αναμφίβολα ανέρχεται κανείς καταβάλλοντας ένα ελάχιστο αντίτιμο, της αφοσίωσης, της επιμονής, της προσήλωσης, της συστηματικής και ενδελεχούς έρευνας και μελέτης. Γι’ αυτό, πρόσθεσε, και δικαιώνει. Η γνώση που αποκτήθηκε, στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί όχι απλά εφόδιο αλλά θεμέλιο και προνόμιο για την παραπέρα πορεία, παρέχοντας τη δυνατότητα για εξασφάλιση μιας θέσης στην αγορά εργασίας σε ένα ομολογουμένως ολοένα αυξανόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον, τόνισε.

Εξέφρασε, επίσης, την ευαρέσκειά της για το έργο που επιτελείται στο Πανεπιστήμιο «Νεάπολις», «έργο παραγωγής και προαγωγής της γνώσης, αλλά και της διάχυσής της στην κυπριακή κοινωνία». Με εννέα μόλις χρόνια ζωής, σημείωσε, «το Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» κατάφερε, εμβολιάζοντας το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας με νέους επιστήμονες, να εδραιωθεί στη συνείδηση του λαού ως ένα αξιόλογο ακαδημαϊκό ίδρυμα», να αποτελεί σήμερα κόσμημα για την πόλη και για ολόκληρη την Κύπρο, αλλά και πόλο έλξης στη νοτιοανατολική Ευρώπη, όπου αναδεικνύεται σταδιακά σε ένα ερευνητικό και πανεπιστημιακό κέντρο περιφερειακής και διεθνούς εμβέλειας.

«Ως αποτέλεσμα, το Πανεπιστήμιο «Νεάπολις» καθίσταται πολύτιμος αρωγός της πολιτείας και βασικός μοχλός ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτιστικό», δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση