Σύλληψη δύο προσώπων στην Πάφο για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις

Στη σύλληψη δύο προσώπων προχώρησαν χθες μέλη της Αστυνομίας στην Πάφο, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κατοχής και προμήθειας αντικειμένων για παραχάραξη νομισμάτων, πλαστοπροσωπίας, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, τα αδικήματα φέρονται να διαπράχθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, στην επαρχία Πάφου και η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία χθες το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, στις αρχές του Αυγούστου, ύποπτος προσέγγισε το παραπονούμενο πρόσωπο και του ανέφερε ότι ασχολείται με τα κτηματικά και τον κατασκευαστικό τομέα και του πρότεινε να του πωλήσει ένα χωράφι. Του πρότεινε επίσης να έχουν περαιτέρω συνεργασία και σε άλλους τομείς.

Κατάφερε έτσι να αποσπάσει χρηματικό ποσό από το παραπονούμενο πρόσωπο, το οποίο στη συνέχεια θα επέστρεφε. Ωστόσο, αντί των χρημάτων, έδωσε στο παραπονούμενο πρόσωπο δέσμες από χαρτιά στο σχήμα χαρτονομισμάτων, λέγοντας του ότι θα χρωμάτιζε τα χαρτιά ώστε να μοιάζουν με χαρτονομίσματα.

Το παραπονούμενο πρόσωπο προσέγγισαν περί τα τέλη του Αυγούστου, δύο άλλα πρόσωπα, τα οποία προσφέρθηκαν, έναντι χρηματικού ποσού, να χρωματίσουν τα εν λόγω χαρτιά, μετατρέποντας τα σε πλαστά χαρτονομίσματα.

Μετά την καταγγελία χθες, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις και προέκυψε μαρτυρία εναντίον δύο προσώπων. Σύμφωνα με την υπό διερεύνηση μαρτυρία, ο ένας από τους δύο ύποπτους είχε πρόσφατα χρησιμοποιήσει διαβατήριο το οποίο πιστεύεται ότι είναι πλαστό.

Εναντίον των δύο υπόπτων εξασφαλίστηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης και  συνελήφθησαν γύρω στις 8.30 χθες το βράδυ από τα μέλη της Αστυνομίας.

Οι δύο τους τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ τις εξετάσεις συνεχίζει το ΤΑΕ Πάφου.
ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση