Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε στα 5 μόνιμα μέλη πρόθεση να απευθυνθεί η Δημοκρατία στο ΣΑ για απειλές Τουρκίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε σήμερα στους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τις τουρκικές απειλές.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέθεσε σήμερα γεύμα εργασίας στους αντιπροσώπους των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου και του  Διαπραγματευτή και  Μονίμου Αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη Ανδρέα Μαυρογιάννη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Καλά ενημερωμένη πηγή ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τονίζοντας την αποφασιστικότητά του να υπάρξει συμφωνία στους όρους αναφοράς και να επαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Η ενημέρωση κάλυψε ιδίως το θέμα της Αμμοχώστου για το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις τουρκικές απειλές για εποικισμό και τους ανακοίνωσε την πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις τόσο για αυτό το ζήτημα όσο και γενικότερα για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση