Κοινές δράσεις Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στην Ανατολική Μεσόγειο (Επανάληψη)

Κοινές δράσεις στην Ανατολική Μεσόγειο αποφάσισαν να αναλάβουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

Παράλληλα, στόχος της σημερινής συνάντησής τους ήταν να εξετάσουν πώς προκύπτουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα μέσα από αυτή τη συνεργασία που είναι στη βάση μιας θετικής προσέγγισης, μιας θετικής ατζέντας χωρίς τους όποιους  αποκλεισμούς.

Σε δηλώσεις του μετά την τριμερή Υπουργική Συνάντηση, ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι είχαν μια συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας κύριο θέμα συζήτησης ήταν η προετοιμασία της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής που θα γίνει στο Κάιρο ανάμεσα στους αρχηγούς των Κυβερνήσεων των τριών κρατών στις 8 Οκτωβρίου.

Στόχος της σημερινής συνάντησης, είπε, «είναι να δούμε πώς προκύπτουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα μέσα από αυτή τη συνεργασία που είναι στη βάση μιας θετικής προσέγγισης, μιας θετικής ατζέντας χωρίς τους όποιους αποκλεισμούς».

Έγινε, επίσης, «ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στην περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο, στον αραβικό κόσμο, στην περίπτωση της Συρίας, της Λιβύης, για το τι γίνεται με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής  Δημοκρατίας και συμφωνήσαμε να αναλάβουμε από κοινού κάποιες δράσεις είτε όσον αφορά την ΕΕ από πλευράς Ελλάδας και Κύπρου είτε όσον αφορά τον αραβικό κόσμο από πλευράς Αιγύπτου, έτσι ώστε να παρουσιαστεί η πραγματική  κατάσταση στην περιοχή, αλλά και πώς μέσα από κοινές δράσεις αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις παράνομες ενέργειες», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση