Εκτακτα μέτρα εφαρμόζει η Αστυνομία στην Πάφο για πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών

Έκτακτα μέτρα εφαρμόζει τις τελευταίες μέρες η Αστυνομία στην Πάφο, με σκοπό την πρόληψη των διαρρήξεων και των κλοπών, που σημειώνονταν στην πόλη όσο και σε ολόκληρη την Επαρχία, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου Νίκο Πενταρά.

Ο κ. Πενταράς ανέφερε πως στα μέτρα αυτά συμμετείχαν και αστυνομικοί, οι οποίοι ήταν εκτός υπηρεσίας. Επεσήμανε πως τα μέτρα αυτά δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν εάν δεν είχαν τη βοήθεια κάποιου πολίτη.

Πρόσθεσε πως και την πιο μικρή βοήθεια που τους δόθηκε η Αστυνομία, την αξιολόγησε και έφτασαν στα σημερινά αποτελέσματα.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στον εντοπισμό κλοπιμαίας περιουσίας, αρκετών χιλιάδων ευρώ, ενώ σημείωσε πως θα γίνουν οι εξετάσεις για τον εντοπισμό των κατόχων και των ιδιοκτητών τους.

Σήμερα, είπε, «εξασφαλίσαμε εντάλματα σύλληψης για τρία πρόσωπα και έχουμε οδηγήσει αυτούς ενώπιον Δικαστηρίου και εκδόθηκαν διατάγματα προσωποκράτησης τους». Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Πενταράς συνεχάρη δημόσια τον πολίτη, ο οποίος βοήθησε την Αστυνομία και κάλεσε και τους υπόλοιπους πολίτες, να πάρουν ως παράδειγμα την ενέργεια αυτή, για να προσπαθήσουν από κοινού να φέρουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Ο κ. Πενταράς σημείωσε πως η επιτυχία η σημερινή αποτελεί ένα μεγάλο πλήγμα σε αυτούς, που ζουν από τις διαρρήξεις και τις κλοπές.

Η διερεύνηση της υπόθεσης, σημείωσε, βρίσκεται στο αρχικό στάδιο, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής ασχολούνται με την αρίθμηση των τεκμηρίων. Ωστόσο ανέφερε πως ακόμη δεν έχουν γίνει οποιεσδήποτε ενέργειες για να συνδεθούν τα τεκμήρια με υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι γονείς και ο ένας τους γιος ηλικίας 27 χρόνων ενώ αναζητείται ο μικρότερος του αδελφός ηλικίας 24 χρόνων.
Στην κατοχή τους η Αστυνομία, εντόπισε 101 κινητά τηλέφωνα, 65 κάρτες τηλεφώνων, 30 πορτοφόλια, 34 ζεύγη γυαλιών, 55 ρολόγια χειρός, 18 δέσμες κλειδιών, έξι φωτογραφικές, τρία ρόπαλα.
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε εναντίον των τριών προσώπων διατάγματα κράτησης οκτώ ημερών.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση