Δεν υπάρχει στέρεη μαρτυρία

Ζήτησε την αθώωση του κατηγορούμενου για το θάνατο της Πετράνα ο δικηγόρος του…

Την αθώωση του 28χρονου κατηγορουμένου – ιδιοκτήτη των σκυλιών ροτβάιλερ στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την υπόθεση της πετρούνας Μίλκοβας ζήτησε χθες από το κακουργιοδικείο ο συνήγορος υπεράσπισης του 28χρονου Ηλίας Στεφάνου.
Αγορεύοντας χθες ο κ. Στεφάνου ανέφερε στο Δικαστήριο πως δεν υπάρχει στέρεη μαρτυρία ή περιστατική μαρτυρία για να καταλήξει η Δικαιοσύνη σε ταύτιση των σκύλων με το θύμα και να καταλογίσει ευθύνη του κατηγορούμενου πέραν πάσης αμφιβολίας για το θάνατο της 46χρονης γυναίκας. Ελλείπει ανέφερε χαρακτηριστικά, αξιόπιστη και πειστική μαρτυρία ως προς την απόδειξη της παράνομης παράλειψης και/ή της αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης συμπεριφοράς εκ μέρους του κατηγορουμένου.
Η κατηγορούσα αρχή, συνέχισε ο κ. Στεφάνου, προσπάθησε μέσω προηγουμένων συμβάντων με άλλους σκύλους να αποδείξει την επικινδυνότητα των δύο επίδικων σκύλων. Καμία προηγούμενη συμπεριφορά έστω και ξένου ή γνωστού του κατηγορούμενου σκύλου τόνισε, δεν παρέχει το αναγκαίο κατά την νομολογία υπόβαθρο για στοιχειοθέτηση επιλήψιμης παράλειψης ή συμπεριφοράς.
Κάθε σκύλος σημείωσε, συμπεριφέρεται διαφορετικά, προσθέτοντας πως τα προηγούμενα συμβάντα που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο, έχουν διαφορετικό εμπλεκόμενο σκύλο, διαφορετικά γεγονότα και αίτια και αποσυνδέονται πλήρως με τα γεγονότα που κατ΄ ισχυρισμό έλαβαν χώρα 300 περίπου μέτρα από το σημείο που ανευρέθηκε το θύμα.
Κατά τα άλλα, καμία άλλη μαρτυρία σχετική και πειστική δεν έχει τεθεί για να αποδείξει την αντικειμενική υπόσταση των αδικημάτων, συμπλήρωσε.
Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 9.10. 2019 στις 09:00 το πρωί για συνέχιση των τελικών αγορεύσεων .

Αφήστε μια απάντηση