Παρουσίαση του βιβλίου «Το ημερολόγιο ενός αγγέλου» του Α. Σιήκκη

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Σιήκκη υπό τον τίτλο “Το ημερολόγιο ενός αγγέλου”στον Πολυχώρο Πολιτισμού Παλιά Ηλεκτρική. Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Επάρχου Πάφου Μαίρης Λάμπρου.

Το βιβλίο αποτελεί μια εξιστόρηση των προσωπικών βιωμάτων του συγγραφέα μέσα από τις δυσκολίες της ζωής του.

Η παρουσίαση έγινε από τον Λογοτέχνη Ανδρέα Πετρίδη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Στον χαιρετισμό της η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως η σοβαρή περιπέτεια της υγείας του συγγραφέα, άρχισε βασικά κατά την στρατιωτική του θητεία, με τις πρώτες εξετάσεις του στη Γερμανία και μετά από λίγα χρόνια με επί μέρους επεμβάσεις στην Κύπρο και την Αγγλία, με αποκορύφωμα την ανάγκη για μεταμόσχευση ήπατος στην Αγγλία σε ηλικία 29 ετών.

Όπως αναφέρθηκε από την Έπαρχο Πάφου, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του τότε, οι γιατροί στην Αγγλία του έδιναν περιορισμένο χρόνο ζωής που εξαντλείτο μέρα με τη μέρα, μέχρι που ευτυχώς βρέθηκε  την υστάτη δότης για μεταμόσχευση.

Με βάση τις εμπειρίες του, αλλά και τις υπάρχουσες ανάγκες σε πάσχοντες συνανθρώπους μας για δότες οργάνων, έγινε ο ίδιος ενεργό μέλος στο Σύνδεσμο Μεταμοσχευμένων Ατόμων, και Φίλων « Προμηθέας» με στόχο να διαφωτίζει το κοινό, αλλά και να βοηθά.

Σήμερα ο Άγγελος Σιήκκης ασχολείται τώρα ως φωτογράφος, αποτυπώνοντας στιγμές ζωής και χρώματα, ένα επάγγελμα και ενασχόληση που πάντα επιθυμούσε.

Στην παρουσίαση του ο λογοτέχνης Ανδρέας Πετρίδης ανέφερε πως ο συγγραφέας πέτυχε απόλυτα τον συγγραφικό στόχο του, εκδίδοντας το βιωματικό τούτο βιβλίο. Βγήκε από τη μακρόχρονη περιπέτεια της υγείας του ανανεωμένος και νικητής. Σαν άλλος Οδυσσέας, ανέφερε ο κ. Πετρίδης, έγραψε κι αυτός τη δική του Οδύσσεια: αληθινή, αφηγηματικά πειστική και με γνήσια συγκίνηση. «Το Ημερολόγιο ενός Αγγέλου» αξίζει πράγματι να διαβαστεί», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πετρίδης διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο του κ. Σιήκκη στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ήρθε η ώρα να κοιτάξω μπροστά και να δω τί μου επιφυλάσσει η ζωή. Ήρθε η ώρα να γίνω και πάλι ο πρωταγωνιστής στη δική μου ζωή, ν’ αδράξω την ευκαιρία που μου δόθηκε – και να συνεχίσω από εκεί που έμεινα πριν έντεκα χρόνια».

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Κωνσταντίνος Ιάσωνος.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση