Στάση εργασίας πραγματοποιούν στις 07:30 – 08:25 τα μέλη της ΠΟΕΔ

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, στις 07:30 μέχρι τις 08:25, οι εκπαιδευτικοί μέλη της ΠΟΕΔ, «ως ένδειξη διαμαρτυρία για τα προβλήματα που παρατηρούνται και καταγράφονται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς», όπως αναφέρει η Οργάνωση, σε ανακοίνωση της.

Η εισήγηση της ηγεσίας της ΠΟΕΔ για τη στάση εργασίας είχε εγκριθεί την περασμένη εβδομάδα από το 93,7% της  Έκτακτης Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης Μελών της ΠΟΕΔ.

Η Οργάνωση αναφέρει ότι η στάση εργασίας πραγματοποιείται ως ελάχιστη και επιβαλλόμενη ένδειξη διαμαρτυρίας για τα  προβλήματα που παρατηρούνται και καταγράφονται με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και συγκεκριμένα για την αργοπορημένη και ελλιπή στελέχωση, τις περικοπές ωρών από τη στήριξη των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία και την παντελή κατάργηση του Προγράμματος Αλφαβητισμού, τη μη τήρηση των νενομισμένων διαδικασιών στις περιπτώσεις παρεμβάσεων στο έργο των σχολείων από εξωγενείς παράγοντες (Σύνδεσμοι Γονέων, μεμονωμένοι γονείς κ.ά.).

Αναφέρει, επιπρόσθετα ότι το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας όφειλε να είχε διαχειριστεί και επιλύσει τα προβλήματα αυτά εδώ και αρκετό καιρό.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι «εμείς θεωρούμε ότι με τη στάση εργασίας αποστέλλεται ξεκάθαρα το μήνυμα ως προς τα τρία θέματα που αυτή περιλαμβάνει και την ίδια ώρα διαφαίνεται ότι οι εξαγγελίες και οι δηλώσεις του ΥΠΠΑΝ για αυτά τα θέματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως άλλωστε συμβαίνει και με πολλά άλλα ζητήματα».

Στο μεταξύ, η ΠΟΕΔ, σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι λόγω της στάσης εργασίας, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 08:25.

Εξάλλου, το Υπουργείο Παιδείας και οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής Εκπαίδευσης, προτρέπουν, σε ανακοινώσεις τους, τους γονείς όπως λόγω της απόφασης της ΠΟΕΔ να κατέλθουν σε στάση εργασίας, να φέρουν στις 08:25 τα παιδιά τους στα σχολεία.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση