Ο Πρόεδρος ενημέρωσε στελέχη της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ενημέρωσε στελέχη της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες στη Νέα Υόρκη μαζί τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, μετά τη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου δήλωσε  ότι τη συνάντηση απασχόλησαν και οι συνεχώς αναπτυσσόμενες σχέσεις ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ, ενώ έγινε, επίσης, ενημέρωση και για την τριμερή συνεργασία και για τις πολύ στενές σχέσεις της Κύπρου με το Ισραήλ.

“Ο Πρόεδρος δέχθηκε τον κ. Ντέιβιντ Χάρις και τους συνεργάτες του σε μια συνάντηση αρκετά σημαντική, αφού η Επιτροπή είναι από τις πιο σημαντικές οργανώσεις του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ και έχει μια μακρά σχέση με την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά το Κυπριακό και την προσπάθεια που κάνει και τη στήριξη που περιμένουμε να βρούμε από φίλους της Κύπρου. Τη συνάντηση απασχόλησαν και οι συνεχώς αναπτυσσόμενες σχέσεις ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ”, είπε  κ. Προδρόμου.

Έγινε, επίσης, συνέχισε, ενημέρωση και για την τριμερή συνεργασία και για τις πολύ στενές σχέσεις της Κύπρου με το Ισραήλ.

“Αναμένουμε ότι στη συνέχεια, με τον δικό της τρόπο, η Επιτροπή θα συμβάλει, όπως είπε και ο κ. Χάρις, στην προσπάθεια για την ανάπτυξη των σχέσεων με το Ισραήλ, για τη σταθερότητα στην περιοχή μας, άρα, λοιπόν, και για την απομάκρυνση των απειλών και των παραβιάσεων της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, ο κ. Χάρις ήταν ενήμερος και μίλησε για τις παραβιάσεις αυτές, τις οποίες καταδικάζουν», ανέφερε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση