Τα έξιτ πολς δείχνουν μάχη στήθος με στήθος του Νετανιάχου με τον Γκαντς στο Ισραήλ

Ο αγώνας του απερχόμενου Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, για την πολιτική επιβίωσή του φαίνεται ότι θα συνεχιστεί για μέρες ή και εβδομάδες, καθώς τα πρώτα έξιτ πολς από τις σημερινές βουλευτικές εκλογές δείχνουν ότι θα δώσει μάχη στήθος με στήθος με τον κεντρώο Μπένι Γκαντς.

Τα έξιτ πολς των ισραηλινών τηλεοπτικών καναλιών δείχνουν ότι το συντηρητικό Λικούντ του Νετανιάχου μπορεί να εξασφαλίσει 31-33 έδρες στην Κνεσέτ, σε σύνολο 120. Το “Μπλε και Λευκό” του πρώην αρχηγού του στρατού Μπένι Γκαντς προηγείται ελαφρά, με την πρόβλεψη να του δίνει 32-34 έδρες. Ο πρώην Υ0πουργός Αμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν – πρώην σύμμαχος και νυν πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου – αναμένεται ότι θα παίξει ρόλο ρυθμιστή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Μετά τις εκλογές του Απριλίου, ο 69χρονος Νετανιάχου δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση.

Το Λικούντ και το “Μπλε και Λευκό” είχαν εξασφαλίσει τότε από 35 έδρες το καθένα και χρειάζονταν τη στήριξη μικρότερων κομμάτων με διαφορετικά – συχνά και εντελώς αντίθετα – πολιτικά προγράμματα.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση