Σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας»

Σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» οργανώνει και φέτος ο Δήμος Πάφου. Στόχος των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους.
Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  σήμερα με τίτλο «Περπατώ στη Γειτονιά μου με Ασφάλεια». Η εκκίνηση θα δοθεί στο κέντρο Προστασίας και Απασχόλησης Παιδιού Κάτω Πάφου στις 3.00 μ.μ.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινοτικού Εθελοντισμού Κάτω Πάφου και την Κοινοτική Αστυνόμευση.

Θα ακολουθήσουν άλλες δυο εκδηλώσεις την Τετάρτη 18 Σεπτέμβριου με τίτλο «Μαθαίνω να περπατώ με ασφάλεια στο κέντρο της πόλης μου» με εκκίνηση από την  Πλατεία Κέννεντυ.
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία της Πάφου με ποδηλατικό γύρω με τίτλο «Παντού με ποδήλατο».

Αφήστε μια απάντηση