καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας από εκπαιδευτικό ζητά από το Υπουργείο Παιδείας η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, σημειώνοντας πως «ο εκπαιδευτικός πρέπει να απομακρυνθεί από την έδρα και να αποτραπεί οποιαδήποτε επαφή του με τους μαθητές/μαθήτριες, μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας».
Επίσης, καλεί την Αστυνομία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να προχωρήσουν άμεσα στη διερεύνηση της υπόθεσης και στην απονομή δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας αναφέρεται πως «με αγανάκτηση και ανησυχία έχει  πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας από εκπαιδευτικό στον χώρο όπου έκανε την πρακτική της εξάσκηση». Περαιτέρω ζητά από την αρμόδια αρχή να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για τη διασφάλιση της ασφάλειας ή και εκμετάλλευσης των μαθητών/μαθητριών στους χώρους όπου κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 16χρονη μαθήτρια κατάγγειλε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από 59χρονο καθηγητή που εργαζόταν τα απογεύματα σε παραλιακό ξενοδοχείο του Δημου Πάφου. Ο 59χρονος παρουσιάστηκε το Σάββατο ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου το οποίο διέταξε την κράτηση του για 8 ημέρες.

Αφήστε μια απάντηση