Αναστασιάδης και Μητσοτάκης χαράσσουν κοινή πορεία για επίτευξη στόχων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα χαράξουν, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, κοινή πορεία ενόψει των εξελίξεων, στο πλαίσιο του απόλυτου συντονισμού για την επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρηνικής συνύπαρξης, με σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου στην περιοχή μας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Ερωτηθείς για τις συνομιλίες που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα έχουν αύριο Τρίτη στην Αθήνα, ο κ. Προδρόμου είπε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις διαβουλεύσεις με την Ειδική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, και θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Είπε ακόμη πως “τη σύσκεψη θα απασχολήσουν βεβαίως και όλες οι τουρκικές προκλήσεις, τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ, όσο και και γενικότερα στην περιοχή”.

“Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία οι δυο ηγέτες θα χαράξουν κοινή πορεία ενόψει των εξελίξεων, στο πλαίσιο του απόλυτου συντονισμού για την επίτευξη των επιδιωκόμενων στόχων της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρηνικής συνύπαρξης, με σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου στην περιοχή μας”, επεσήμανε ο κ. Προδρόμου.

`Οπως έχει ανακοινωθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας, o Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναχωρεί την Τρίτη το πρωί για την Αθήνα, όπου το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στην Αθήνα, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Πέτρος Δημητρίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση