Εισαγγελικές αρχές στις ΗΠΑ βάζουν στο στόχαστρο Google και Facebook για θέματα ανταγωνισμού

Επίσημες έρευνες για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και στρέβλωση του ανταγωνισμού ανοίγουν κατά του Facebook και της Alphabet (μητρικής της Google) πολιτειακές εισαγγελικές αρχές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal.

Όπως μεταδίδει η αμερικανική εφημερίδα, η έρευνα για την Google αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει ο γενικός εισαγγελέας του Τέξας (που είναι Ρεπουμπλικάνος) έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Ο γενικός εισαγγελέας θα εξετάσει τον αντίκτυπο της Google στην αγορά των online διαφημίσεων, καθώς και πιθανό πλήγμα στους καναταλωτές από τον περιορισμό των επιλογών και των πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους.

Ξεχωριστά ομάδα εισαγγελέων υπό την γενική εισαγγελέα Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, που πρόσκειται στους Δημοκρατικούς, ανοίγει έρευνα για το Facebook.

Yπενθυμίζεται ότι το Facebook πολύ πρόσφατα κατέληξε σε διακανονισμό ύψους 5 δισ. δολαρίων με την Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του. Πηγή: Ναυτεμπορική.

Αφήστε μια απάντηση