Η ισχυρή τουριστική ανάπτυξη θα συνεχιστεί

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε εκδήλωση στη Λεμεσό

Τη βεβαιότητα του ότι η ισχυρή τουριστική ανάπτυξη που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια θα συνεχιστεί, εξέφρασε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διαβεβαιώνοντας ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται για διασφάλιση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του τουρισμού και ευρύτερα της οικονομίας.
Σε χαιρετισμό του, κατά την εκδήλωση εορτασμών των 40χρονων ξενοδοχείου στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως, στη βάση της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Κύπρος και που την φέρουν σε θέση να πρωταγωνιστήσει σε ένα διαρκώς εντεινόμενο ανταγωνιστικό τουριστικό περιβάλλον, “δημιουργήσαμε τις ανάλογες προϋποθέσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση και ανάπτυξη του τομέα”.
Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε, η κομβικής σημασίας ίδρυση Υφυπουργείου, ο σχεδιασμός, η εκπόνηση και η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό 2019-2030, άνοιξε νέο κεφάλαιο στη διακυβέρνηση του τουριστικού μας προϊόντος και την πλήρη αξιοποίηση των προοπτικών που διανοίγονται.
Πέραν των σημαντικών προτάσεων πολιτικής που έχουν υποβληθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και άλλων που έχουν ήδη υλοποιηθεί, πρόσθεσε, η χώρα μας έχει ενισχύσει την παρουσία της στο εξωτερικό μέσω της συμμετοχής της σε παγκόσμιους τουριστικούς οργανισμούς, ενώ αναλόγως έχει εμβαθύνει περαιτέρω η συνεργασία του Κράτους με τους οργανωμένους επιχειρηματικούς και επαγγελματικούς φορείς.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις δράσεις που έγιναν και που εξυπηρετούν, όπως είπε, τους στρατηγικούς σχεδιασμούς, όσον αφορά την επιδιωκόμενη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, την άμβλυνση της εποχικότητας και τον εμπλουτισμό των προσφερόμενων υπηρεσιών και προϊόντων.
Συγκεκριμένα, υπέδειξε, η Κυβέρνηση προχώρησε στην προώθηση ειδικών μορφών τουρισμού, όπως του επιχειρηματικού, του πολιτισμικού, του αθλητικού και της υγείας, στη δρομολόγηση σημαντικών έργων υποδομής περιλαμβανομένων καζίνο-θέρετρο, μαρίνων, μεικτών αναπτύξεων και γηπέδων γκολφ και στην παραχώρηση σειράς πολεοδομικών κινήτρων, όπως η αύξηση του συντελεστή δόμησης και η επιταχυνόμενη απόσβεση για επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες.
“Η πιο πάνω πολιτική, σε συνδυασμό με την πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοθετικού πλαισίου που ρυθμίζει τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, διαμόρφωσαν ένα ελκυστικό τοπίο αναπτύξεων και επενδύσεων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία τονώνοντας την τουριστική επιχειρηματικότητα”, συμπλήρωσε.
Με βάση αυτά, υπογράμμισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, και μέσα από την κοινή προσπάθεια κρατικού και ιδιωτικού τομέα, “είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η ισχυρή τουριστική ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, και μάλιστα υπό τις δύσκολες συγκυρίες και προκλήσεις, θα συνεχιστεί, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την παραπέρα απρόσκοπτη ανοδική του πορεία”.
Την ίδια ώρα, διαβεβαίωσε ότι, παρά τα άκρως θετικά αποτελέσματα που έχουμε μέχρι στιγμής, “θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια συνέπεια και το ίδιο πείσμα για τη διασφάλιση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης του τουρισμού και ευρύτερα της οικονομίας μας”.

Αφήστε μια απάντηση