Θα αποκτήσουμε παραλίες

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα η Υπηρεσία Περιβάλλοντος θα δώσει την τελική της γνωμάτευση για το έργο της αναβάθμισης προστασίας από την διάβρωση στο παραλιακό μέτωπο Γεροσκήπου – Πάφου.
Σύμφωνα με τον Δημοτικό Μηχανικό Γεροσκήπου Κυριάκο Λεάνδρου, οι Δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου αλλά και οι μελετητές έχουν υποβάλει όλα τα σχετικά στοιχεία προς την υπηρεσία περιβάλλοντος ενώ έχουν προβεί και σε τρεις ακροάσεις μέχρι σήμερα. Αναμένεται ότι το επόμενο στάδιο θα είναι όπως είπε ο κ. Λεάνδρου η έγκριση με κάποιους όρους και προϋποθέσεις, ως είθισται όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ανάλογα με τους όρους τόνισε θα προχωρήσουν στην ετοιμασία των κατασκευαστικών σχεδίων και η συμπερίληψη του έργου στους προϋπολογισμούς του κράτους και των τοπικών αρχών ώστε να προχωρήσει το έργο προς υλοποίηση.
Από τα πιο σημαντικά έργα υποδομής στην Πάφο θα είναι η βελτίωση του παραλιακού μετώπου Γεροσκήπου – Πάφου τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης.
Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι η διάβρωση που παρουσιάζεται επιβάλλει την δημιουργία κυματοθραυστών που θα βοηθήσει το παραλιακό μέτωπο για να έχει όμορφες παραλίες οι οποίες θα συμβάλουν όπως είπε στην άφιξη ποιοτικότερου τουρισμού αλλά θα βοηθήσει και στην μείωση της εξάρτησης από την Αγγλική αγορά.

Αφήστε μια απάντηση