Γεύση Ολυμπιακών του Τόκυο για Κοντίδη, έτοιμος για το Παγκόσμιο Κύπελλο 

Άλλη μια γεύση Ολυμπιακών Αγώνων, Τόκυο 2020, την πιο σημαντική, πήρε ο Κύπριος, Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος, Παύλος Κοντίδης, ο οποίος έλαβε μέρος το επίσημο test event που διεξήχθη αυτή την εβδομάδα στην Enoshima και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 22/8.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του αθλητή αναφέρει ότι «στον αγώνα συμμετείχαν όλοι οι ιστιοπλόοι με τους οποίους θα διαγωνιστεί σε ένα χρόνο ακριβώς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Κύπριο αθλητή να τερματίζει στην ένατη θέση ενώ η  κούρσα για τα μετάλλια ακυρώθηκε λόγω άπνοιας, έτσι ο Κοντίδης δεν είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει μια ψηλότερη θέση».

Το test event περιλάμβανε όλες τις Ολυμπιακές κατηγορίες.

Ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού μίλησε τόσο για τον αγώνα όσο και για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2019 που ολοκληρώνονται την ερχόμενη εβδομάδα με το Παγκόσμιο Κύπελλο και πάλι στην Enoshima, το οποίο είναι το πρώτο της σεζόν 2019 – 2020 που περιλαμβάνει επίσης Παγκόσμια Κύπελλα σε Μαϊάμι (Ιανουάριος), Γένοβα (Απρίλιος) και πάλι στην Enoshima (Ιούνιος).

«Θεωρώ πως το test event ήταν μία πολύ σημαντική δοκιμασία, τόσο για εμένα όσο και για τους υπόλοιπους αθλητές. Η ένατη θέση δεν με ικανοποιεί, όμως είχαμε την ευκαιρία να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά την απόδοση μου αλλά και τον καιρό, καθώς αναμένεται να συναντήσουμε τις ίδιες συνθήκες σε έναν ακριβώς χρόνο», δήλωσε ο Κοντίδης.

Για τα όσα αντιμετώπισε στην Enoshima ανάφερε ότι «οι αθλητές που τερμάτισαν πρώτοι είχαν πολύ ψηλές βαθμολογίες, κάτι που δείχνει πως σε ένα χρόνο, όσοι καταφέρουν να είναι σταθεροί και να αποφύγουν τα σκαμπανεβάσματα, θα είναι αυτοί που θα ανεβούν στο βάθρο».

Πρόσθεσε πως «ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο του test event ήταν το γεγονός ότι η ζέστη και η υγρασία ήταν αφόρητη και θα πρέπει να λάβουμε όλα τα συμπεράσματα υπόψη, έτσι ώστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι».

Ο αγώνας των Laser θα ξεκινήσει στις 26 Ιουλίου 2020 και η κούρσα μεταλλίων είναι προγραμματισμένη για τις 2 Αυγούστου 2020.

Εξάλλου, «τον τελευταίο αγώνα της σεζόν ετοιμάζεται να δώσει ο Κύπριος ιστιοπλόος, αφού την Τρίτη 27/8 ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο σκαφών τύπου Laser και πάλι στην Enohsima, η οποία απέχει μια ώρα από το Τόκυο, οδικώς».

Επί τούτου ο Κοντίδης δήλωσε ότι «το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ο τελευταίος αγώνας για της σεζόν, θα διεξαχθεί και αυτό στο Τόκυο και μέχρι την Τρίτη θα δουλέψω πάνω σε συγκεκριμένα πράγματα που είδαμε την εβδομάδα που μας πέρασε ενώ το τέλος του Παγκόσμιου, θα αρχίσει η προετοιμασία για το 2020».

Ο αργυρός Ολυμπιονίκης του 2012 βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση