ΕΝΙ: Άνω των 2,7 δισ. κυβικών ποδιών την ημέρα η παραγωγή του Ζορ 

Ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός ΕΝΙ ανακοίνωσε ότι η παραγωγή από το κοίτασμα Ζορ έχει φτάσει πάνω από 2,7 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια ανά ημέρα καθώς και ότι αναμένει ως το τέλος του χρόνου να φτάσει τα 3,2 δισεκατ. κυβικά πόδια ανά ημέρα.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι αυτό το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα επιτεύχθηκε μετά την ολοκλήρωση όλων των οκτώ χερσαίων μονάδων επεξεργασίας – η τελευταία εκ των οποίων τέθηκε σε λειτουργία τον Απρίλιο – όλων των μονάδων παραγωγής θείου τον Αύγουστο, την έναρξη λειτουργίας παραγωγής των δύο γεωτρήσεων στα νότια του τεμαχίου, επιπρόσθετα με την παραγωγή 10 γεωτρήσεων στα βάρια του τεμαχίου, καθώς και την έναρξη λειτουργίας στις 18 Αυγούστου του δεύτερου αγωγού μήκους 216 χιλιομέτρων, πάχους 30 ιντσών, ο οποίος διασυνδέει τις υποθαλάσσιες εγκαταστάσεις παραγωγής με το χερσαίο τερματικό επεξεργασίας.

«Ο νέος αγωγός σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση και την βέλτιστη λειτουργία του τερματικού επεξεργασίας, ανοίγει τον δρόμο στην αύξηση της παραγωγής ως το τέλος του χρόνου έως 3,2 δις κυβικά πόδια ανά ημέρα έναντι του κορυφαίου ρυθμού που προνοούσε το σχέδιο ανάπτυξης για 2,7 δις. κυβικά πόδια ανά ημέρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΝΙ.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση