Θέματα γενικής πολιτικής θα απασχολήσουν το Υπουργικό την Τετάρτη στο Τρόοδος 

Στη θερινή προεδρική θερινή κατοικία, στο Τρόοδος, θα βρεθούν το πρωί της Τετάρτης οι Υπουργοί της Κυβέρνησης για να συμμετάσχουν στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ πέραν της ατζέντας, τη συνεδρίαση αναμένεται να απασχολήσουν και θέματα γενικής πολιτικής.

Η ώρα έναρξης του Υπουργικού έχει καθοριστεί για τις 10.30πμ. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη συνεδρίαση είναι πιθανόν να γίνει ενημέρωση για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για πτυχές του επενδυτικού νόμου, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ιδέα της δημιουργίας Υφυπουργείου Ανάπτυξης δεν προχωρά.

Εξάλλου, στη συνεδρίαση δεν αποκλείεται να γίνει ενημέρωση και για το νομοσχέδιο που αφορά το Υφυπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Οι Υπουργοί αναμένεται να ενημερώσουν για την πορεία των θεμάτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους και θα ακολουθήσει συζήτηση, ενώ θα λάβουν οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πώς να προχωρήσουν.

Όσον αφορά την ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για μια σειρά από θέματα όπως η παραχώρηση κατ’ αποκοπήν επιδόματος στους γιατρούς ως κίνητρο για εργοδότηση στα τμήματα των Πρώτων Βοηθειών. Άλλα θέματα αφορούν την αναθεώρηση των κριτηρίων για την επιλογή δικαιούχων μαθητών σε δωρεάν γεύματα, η εξαμηνιαία έκθεση δημοσιονομικής πολιτικής και η προσθήκη αραβικής γλώσσας στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

Οι Υπουργοί αναμένεται να συνοδεύονται από συζύγους, καθώς μετά τη συνεδρίαση είθισται να παρατίθεται γεύμα στα μέλη του Υπουργικού και τις οικογένειές τους.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση