Η μπάλα στη σέντρα, αρχίζει την Παρασκευή το Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2019-2020

Η μπάλα στήνεται στη σέντρα και οι Κύπριοι ποδοσφαιρόφιλοι είναι έτοιμοι για την έναρξη του Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου την ερχόμενη Παρασκευή 23 και το Σαββατοκύριακο 24-25 Αυγούστου. Ο φετινός μαραθώνιος, ο οποίος θα διεξαχθεί και φέτος σε δύο φάσεις με 32 συνολικά αγωνιστικές, θα ολοκληρωθεί το Σαββατοκύριακο 16-17 Μαΐου 2020.

Η αυλαία του πρωταθλήματος ανοίγει την Παρασκευή με τον αγώνα Νέας Σαλαμίνας-Πάφου που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Αμμόχωστος – Επιστροφή και θα αρχίσει στις 19:00. Το Σάββατο στις 19:00 θα διεξαχθεί ο αγώνας Δόξα-Ομόνοια στο Μακάρειο Στάδιο, την Κυριακή την ίδια ώρα το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΛ και Ανόρθωση στο Τσίρειο και τη Δευτέρα επίσης στις 19:00 στο Τάσος Μάρκου το ντέρμπι της επαρχίας Αμμοχώστου ανάμεσα σε Παραλίμνι και Εθνικό Άχνας.

Λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα, οι αγώνες ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός και ΑΕΚ – Απόλλωνα αναβάλλονται και θα διεξαχθούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Σύμφωνα με την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος, οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες των play – offs των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, δικαιούνται να υποβάλουν αίτημα για αναβολή, κάτι το οποίο έπραξαν και το αίτημα τους, εγκρίθηκε.

Να σημειωθεί πως με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος, οι δώδεκα ομάδες θα χωριστούν σε δύο ομίλους των έξι ομάδων ανάλογα με τη βαθμολογική τους θέση μεταφέροντας μαζί τους στη δεύτερη φάση τους βαθμούς που πήραν στην πρώτη φάση.

Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης η οποία θα ολοκληρωθεί σε δέκα αγωνιστικές, οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας του δεύτερου ομίλου θα υποβιβαστούν στη Β’ Κατηγορία.

Η ποδοσφαιρική χρονιά δεν θα αρχίσει ούτε φέτος με τον αγώνα Super Cup λόγω της αλλαγής στο καλεντάρι της UEFA αφού πλέον, με τον τρόπο που διεξάγονται οι Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δεν υπάρχουν κενές ημερομηνίες τον Αύγουστο.

Αφήστε μια απάντηση