Ο Τραμπ επιρρίπτει την ευθύνη για τις επιθέσεις ενόπλων σε ψυχικά ασθενείς και προωθεί άνοιγμα ψυχιατρείων 

Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε χθες ότι τάσσεται υπέρ του να γίνονται ουσιώδεις ελέγοι του ιστορικού των αγοραστών πυροβόλων όπλων, ωστόσο, υποστήριξε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι οι δράστες των πρόσφατων πολύνεκρων επιθέσεων με τη χρήση τουφεκιών εφόδου ήταν άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας και έκρινε ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει περισσότερα ψυχιατρεία.

Ο κ. Τραμπ επανέλαβε ότι συζητά με τον πρόεδρο της Γερουσίας, τον Ρεπουμπλικάνο Μιτς Μακόνελ, καθώς και με άλλα στελέχη του GOP, για το πρόβλημα της ένοπλης βίας και τόνισε πως “δεν θέλουν τρελοί άνθρωποι, επικίνδυνοι άνθρωποι, αληθινά κακοί άνθρωποι να έχουν όπλα”. “Δεν θέλουν τρελοί άνθρωποι να έχουν στην κατοχή τους όπλα”, επέμεινε ο μεγιστάνας. “Αυτοί είναι. Αυτοί τραβάνε τη σκανδάλη. Δεν τραβάει το όπλο τη σκανδάλη. Αυτοί τραβάνε τη σκανδάλη. Αρα πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά την ψυχική υγεία”.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δέχεται πιέσεις να αναλάβει δράση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των επιθέσεων ενόπλων, έπειτα από τις πρόσφατες μαζικές δολοφονίες στις οποίες έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι στις Πολιτείες του Τέξας και του Οχάιο. Τοποθετήθηκε καθώς αναχωρούσε από τη Νέα Υερσέη για το Νιού Χάμσιρ όπου επρόκειτο να εκφωνήσει προεκλογική ομιλία.

“Κοιτάμε την όλη κατάσταση με τα όπλα”, είπε ο κ. Τραμπ ερωτηθείς αν συζητά με τους Ρεπουμπλικάνους το ενδεχόμενο επιβολής αυστηρότερων ελέγχων στους αγοραστές όπλων. Υποστήριξε πως πολλά κέντρα ψυχικής υγείας είχαν κλείσει τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 και οι άνθρωποι που νοσηλεύονταν σε αυτά αφέθηκαν στους δρόμους. “Μεγάλο μέρος της συζήτησής μας έχει να κάνει με το γεγονός πως πρέπει να ανοίξουμε ιδρύματα”, ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος. “Δεν μπορούμε να αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους να κυκλοφορούν στους δρόμους”.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Αφήστε μια απάντηση