Συσκέπτεται με στενούς του συνεργάτες στο Τρόοδος ο Πρόεδρος ενόψει της συνάντησης με Ακιντζί 

Επαφές με στενούς του συνεργάτες πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ενόψει της συνάντησης της Παρασκευής με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος, με βάση την υπάρχουσα πληροφόρηση, θα μεταβεί στην συνάντηση της 9ηςΑυγούστου, απευθείας από το Τρόοδος, είναι έτοιμος για το νέο τετ-α-τετ με τον Τ/κ ηγέτη στον οποίο θα θέσει δύο θέματα που σχετίζονται με τις τουρκικές ενέργειες στην θαλάσσια περιοχή πέριξ της Κύπρου και με την Αμμόχωστο.

Όπως έλεγε χθες κυβερνητική πηγή στο ΚΥΠΕ, ανοιχτή παραμένει η ημερομηνία διεξαγωγής του επόμενου Εθνικού Συμβουλίου για ενημέρωση των μελών του από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε σχέση με τη συνάντηση. Αναζητείται βολική ημερομηνία, πιθανότατα μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Από κυβερνητικής πλευράς αναμένεται ότι μετά τη συνάντηση της Παρασκευής θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την άφιξη της Τζέϊν Χολ Λουτ στην Κύπρο, με την ίδια πηγή να εκτιμά ότι αυτό μπορεί να γίνει είτε στα τέλη Αυγούστου, είτε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Κατά πάγια τακτική, η κ. Λουτ αναμένεται να έχει επίσης συναντήσεις με τις εγγυήτριες δυνάμεις, πριν ενημερώσει τον Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο επόμενος γύρος επαφών της υψηλόβαθμης αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών στη Λευκωσία πιθανολογείται ότι θα λάβει χώρα πριν από τη μετάβαση του Προέδρου Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση και τη συνάντησή του με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Μια ενδεχόμενη τριμερής συνάντηση του κ. Γκουτέρες με τους δύο ηγέτες στη Νέα Υόρκη συνεπάγεται ότι οι ενέργειες της κ. Λουτ θα έχουν επιφέρει προηγουμένως κάποιο αποτέλεσμα, είπε χθες η κυβερνητική πηγή στο ΚΥΠΕ.

Αφήστε μια απάντηση